Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου, 2020

Προσαρμογή και αποκατάσταση ακοής μετά την εφαρμογή ακουστικών

Προσαρμογή και αποκατάσταση ακοής μετά την εφαρμογή ακουστικών

Γράφει ο Σταύρος Ζαρκαβέλης*

Η προσαρμογή μετά την εφαρμογή ακουστικών, είναι η βάση της επιτυχίας και του τελικού αποτελέσματος, για την αποκατάσταση της ακοής του ασθενούς βαρήκοου.

Εσφαλμένα πολλοί νομίζουν ότι με την εφαρμογή ακουστικών βαρηκοίας τελειώνει όλη ή υπόθεση. Αντίθετα τότε αρχίζει ή αποκατάσταση.!

Η προσαρμογή αποτελεί το αρχικό μέρος της αποκατάστασης ακοής και είναι ουσιαστικά αυτή πού καθορίζει το τελικό αποτέλεσμα.

Στο κέντρο μας εφαρμόζουμε την ειδική μέθοδο προσαρμογής και αποκατάστασης ακοής NEW HEARING –USA (www.otomed.gr), με επιτυχία στα περιστατικά μας να πλησιάζουν τo 100%.

Μέρος της προσαρμογής επίσης είναι ή εκπαίδευση τού ατόμου στήν χρήση των ακουστικών του   (πώς θά εφαρμόζει και πώς θά αφαιρεί τα ακουστικά εντός και εκτός του ακουστικού πόρου, πώς θα σταματάει ή θα ξεκινάει την λειτουργία τους(on –off), η επιμονή στο ωράριο καθημερινής χρήσης, κλπ).

Λέμε ότι ή αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Εδώ θα πούμε ότι ή προσαρμογή βάση καθοδήγησης και συνεργασίας τού ειδικού ακοοπροθετιστή και ασθενούς βαρήκοου βάση γραπτού προσωπικού προγράμματος,είναι σχεδόν τό άπαν.!

Πρέπει να δώσουμε να καταλάβει ο βαρήκοος  και η οικογένεια του, ότι η ακοή και το ακουστικό του, είναι αλληλοεξαρτώμενα με τον κεντρικό όργανο επεξεργασίας του εγκεφάλου.!

Εάν υπάρξει συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών και ακολουθηθούν με απλά βήματα και σωστά οί οδηγίες προσαρμογής (ιδίως το πρώτο 2μηνο)  ή επιτυχία αποκατάστασης της ακοής είναι σίγουρη καί το αποτέλεσμα άριστο.
.
Τά σημερινά ψηφιακά ακουστικά βαρηκοίας είναι σχεδόν αθέατα, έχουν απεριόριστες δυνατότητες και μπορούν να πλησιάσουν και να αποκαταστήσουν σε μεγάλο βαθμό την φυσιολογική ακοή. Πρέπει όμως να ακολουθηθούν κατά γράμμα, ή μεθοδολογία,οί οδηγίες και ή συνεχής συνεργασία.

Σε πτώσειs ακοής και στα δύο αυτιά (αμφω) πρέπει ιδανικά να εφαρμόζονται δύο ακουστικά, γιατί εκεί φτάνουμε στην πλήρη αποκατάσταση της ακοής (διάκριση σε θορυβώδες περιβάλον – αντίληψη – κατεύθυνση).

Στο κέντρο μας γίνεται Δωρεάν ενημέρωση και δοκιμή ψηφιακών ακουστικών (τριών μηχανισμών) νέας γενιάς, βάση των δεδομένων της ακοής σας και τών προσωπικών αναγκών σας, ώστε να ακούσετε ‘’σε πρώτο στάδιο’’, την διαφορά στην ακοή σας και να επιλέξουμε  αυτό  πού σας καλύπτει 100%.

Ανακαλύψτε την διαφορά στην ακοή σας.

Εγγυόμαστε το τελικό αποτέλεσμα!

Απευθυνθείτε μόνο στους ειδικούς  ακοοπροθετιστές.

Μην εμπιστεύεστε ανθρώπους και προϊόντα χωρίς έγκριση και πιστοποίηση.

*Ειδικόs Aκοοπροθετιστής
Μέλος του Σ.Α.Ε & Α.Ε.Α Europe
Μέλος του δικτύου Otomed

Ακοήplus
Aναστασιάδη 4 (1όροφος) – Αγρίνιο . 2641033999 & 6945079513

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.