Τρίτη, 3 Αυγούστου, 2021

Άποψη θεολόγου: το κήρυγμα περί Θείας Μεταλήψεως νοσούντων από κορωνοϊό διασύρει την Εκκλησία

Άποψη θεολόγου: το κήρυγμα περί Θείας Μεταλήψεως νοσούντων από κορωνοϊό διασύρει την Εκκλησία

Ένα από τα πρόσωπα της ημέρας σήμερα αποτέλεσε ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Αγρινίου πατήρ Κωνσταντίνος Καντάνης.

Αφορμή αποτέλεσε η ανάρτηση από το agrinionews.gr του βίντεο του κηρύγματος του κατά τη Θεία Λειτουργία των Φώτων κατά την οποία ανέφερε πως κοινώνησε ασθενείς με κορωνοϊό, πως κοινώνησε και ο ίδιος από την ίδια λαβίδα και πως στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου κοινώνησαν 700 περίπου άτομα κατά την εορταστική περίοδο.

Οι απόψεις του συζητήθηκαν στα social media και προβλήθηκαν στα κεντρικά δελτία ειδήσεων.

Στο agrinionews.gr εξάλλου ήρθε μια επιστολή του γνωστού πατρινού θεολόγου Παναγιώτη Ανδριόπουλου με τίτλο «ο κληρικός του Αγρινίου από το κάστανο στον κορωνοϊό».

Μεταξύ άλλων στην επιστολή ο κ. Ανδριόπουλος αναφέρει:

«Το θέμα είναι, λοιπόν, κατά πόσο η Εκκλησία δια των εκπροσώπων της δίνει αφορμή για να χλευαστεί η πίστη ή να γίνει αντικείμενο σάτιρας.

Με όλα αυτά τα καμώματα «ευλαβείας» η Εκκλησία μοιάζει να εξαντλείται σε μια απλοϊκή και ρηχή θρησκευτικότητα, που απευθύνεται σε αφιονισμένους. Ο αληθινός κόσμος (όχι ο «ο πιστός λαός»), δεν ψηλαφίζει σ’ αυτές τις εκφάνσεις καμία πνευματικότητα και – το χειρότερο – καμία σοβαρότητα.

Ο συγκεκριμένος κληρικός ουδόλως αντιλαμβάνεται ότι το κήρυγμά του περί Θείας Μεταλήψεως νοσούντων από κορωνοϊό, γίνεται αιτία του διασυρμού της Εκκλησίας, αλλά – το κυριότερο – αποϊεροποίησης του μυστηρίου της Θ. Ευχαριστίας.

Τόσα χρόνια κληρικός και δεν έχει καταλάβει ότι η Θ. Ευχαριστία είναι Μυστήριο και δεν το διατυμπανίζουμε ούτε το προμοτάρουμε, αλλά μυστικώς το βιώνουμε;»

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.