Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου, 2020

Απορρίφθηκε και το τρίτο αίτημα αποφυλάκισης των δύο ελλήνων στρατιωτικών

aporrifthike-kai-to-trito-aitima-apofulakisis-twn-duo-ellinwn.w_lΝέο αίτημα των δικηγόρων των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης για επανεξέταση της κράτησης τους, απορρίφθηκε από το δικαστήριο που την εξέτασε άμεσα.

Οι δικαστές έλαβαν την απόφαση με το σκεπτικό ότι δεν έχουν αλλάξει τα δεδομένα για τα οποία αποφασίστηκε η προφυλάκιση τους.

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί παραμένουν προφυλακισμένοι από τις αρχές Μαρτίου, αναμένοντας να κατατεθεί το κατηγορητήριο από τους εισαγγελείς.

Τα τουρκικά δημοσιεύματα:

 

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες ο τούρκος πρόεδρος έθεσε για άλλη μία φορά θέμα ανταλλαγής των 2 ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 τούρκους στρατιωτικούς που κατέφυγαν στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Μήνυμα Πάιατ για τους 2 έλληνες στρατιωτικούς 

Εν τω μεταξύ, στα ελληνοτουρκικά αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, κατά την επίσκεψή του, την Τετάρτη, στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Τρίπολη. Ο κ. Πάιατ, σε ερώτηση αν ο ίδιος εκτιμά ότι θα υπάρξει κλιμάκωση με τη γείτονα χώρα, απάντησε ότι, ως προς αυτό, δεν έχει «μαντικές ικανότητες»: «Δεν έχω την κρυστάλλινη σφαίρα, όπως απαντώ συχνά», ανέφερε.

Πάντως, ως προς το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, εξέφρασε εκ νέου την ελπίδα να επιστρέψουν γρήγορα στην Ελλάδα. «Αυτό που μπορώ να πω, είναι ότι υποστηρίζουμε σαφώς την προσέγγιση του Ελληνα Πρωθυπουργού, ο οποίος προσπαθεί να βρει βάσεις για διάλογο. Γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτών για την Ελλάδα. Και ελπίζουμε ότι οι δύο αυτοί Έλληνες στρατιωτικοί θα επιστρέψουν γρήγορα», υπογράμμισε.

Thetoc.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.