Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου, 2020

Φιάσκο Σταμάτη στο δήμο Μεσολογγίου: ανακοίνωσε την απόσυρση μέσω…facebook

Φιάσκο Σταμάτη στο δήμο Μεσολογγίου: ανακοίνωσε την απόσυρση μέσω…facebook

Τέλη περασμένου καλοκαιριού κυκλοφόρησε εντόνως η φημολογία πως ο Δημήτρης Σταμάτης αποφάσισε να διεκδικήσει τη δημαρχία της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Ο εκ Παραβόλας ορμώμενος πρώην νομάρχης (οκτώ χρόνια) , πρώην βουλευτής (εξελέγη έξι φορές)και πρώην επικεφαλής της αντιπολίτευσης του δήμου Αγρινίου (μιας και ηττήθηκε παταγωδώς το 2010) , στέλεχος αρκετών κεντρο-δεξιών κομμάτων στη διάρκεια της πορείας του (ΝΔ, ΠΟΛΑΝ, ΑΝΕΛ, Νέα Μέρα) αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του ξανά στην Αυτοδιοίκηση εκπλήσσοντας τους πάντες με την επιλογή του.

Η κυρίαρχη απορία των πολιτικών και προσωπικών φίλων του ήταν συγκεκριμένη: «την υστεροφημία του δεν τη σκέφτηκε;».

Στην πορεία ο Σταμάτης επιχείρησε να συγκροτήσει συνδυασμό και φάνηκε πως μάλλον θα τα καταφέρει. Το τελευταίο διάστημα ωστόσο επιβεβαιώθηκε ότι το εγχείρημα του δεν διέθετε  δυναμική και ξεκίνησαν οι αποχωρήσεις. Όλοι πλέον στοιχημάτιζαν για βέβαιη αποχώρηση  από τη διεκδίκηση της δημαρχίας  ωστόσο προ ημερών ο ίδιος το διέψευσε παρομοιάζοντας μάλιστα τον εαυτό του με τον… Κολοκοτρώνη . «Οι δημαγωγοί εμφανίστηκαν στην αθηναϊκή πολιτική σκηνή μετά τον θάνατο του Περικλή το 429 π.Χ.Έκτοτε δεσπόζουν στην πολιτική ζωή του τόπου μας. Θύματά τους σπουδαίοι! Ακόμη και ο Γέρος του Μωριά έπεσε θύμα τους και φυλακίστηκε και μάλιστα πόσες φορές …Ήταν δυνατό λοιπόν από την λαίλαπά τους να μην «χτυπηθεί» και ο συνδυασμός μας;», ανέφερε…

Τελικά το πλήρωμα του χρόνου έφθασε και ο Σταμάτης χθες επισημοποίησε την αποχώρηση του. Αρκέστηκε μάλιστα να το κάνει μέσω …facebook, ούτε καν με ανακοίνωση.  Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής τα έριξε στην …υπονόμευση, βάζοντας τέλος σε μια ακόμη πολιτική ιστορία που θυμίζει γιατί η Αιτωλοακαρνανία χαρακτηρίζεται από την πολιτική υπανάπτυξη.

Η ανάρτηση Σταμάτη:

Σήμερα βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση, να ανακοινώσω το τέλος του ταξιδιού !
Κρατώ την αγάπη μου για το Μεσολόγγι και τους έντιμους ,αγνούς και πραγματικά σκεπτόμενους πολίτες ,οι οποίοι μας αγκάλιασαν με ενθουσιασμό !!!
Δυστυχώς η υπονόμευση, την οποία βιωσαμε απέδειξαν πόσο φοβήθηκαν κάποιοι, για τα προσωπικά τους συμφεροντα ….
Επιλέγω να υπερασπιστώ την αξιοπρέπεια την δική μου αλλά και των συνεργατών μου με αυτή μου την απόφαση.
Πλέον και έως τις εκλογές θα σιωπήσω…
Δεν θέλω να συμβάλλω έστω και στο ελάχιστο στον διχασμό που βλέπω να έρχεται….
Δημ. Γ. Σταμάτης

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.