Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2021

Με απουσίες η συνάντηση της ΠΕΔ στο Μεσολόγγι

Με απουσίες η συνάντηση της ΠΕΔ στο Μεσολόγγι

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΟλοκληρώθηκαν χθες, Παρασκευή 26 Μαΐου 2017, οι συναντήσεις εργασίας του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδος (ΠΕΔ Δ.Ε) με τους Δημάρχους και Αιρετούς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.
Η χθεσινή συνάντηση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στα γραφεία του παραρτήματος της ΠΕΔ.ΔΕ στο Μεσολόγγι, με μικρή συμμετοχή πάντως.
Την προηγούμενη Δευτέρα 22 Μαΐου 2017 είχε προηγηθεί η πραγματοποίηση αντίστοιχων συναντήσεων στην Πάτρα και τον Πύργο που αφορούσαν τις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας και Ηλείας.
Αντικείμενο των συναντήσεων αυτών ήταν η έναρξη ενός ουσιαστικού και συνεχούς διαλόγου μεταξύ των Αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την ανάδειξη και προώθηση όλων των θεσμικών και αναπτυξιακών θεμάτων και προβλημάτων που τους απασχολούν.
Επιπλέον η κατασκευή και η ολοκλήρωση των μεγάλων οδικών αξόνων στην Περιφέρεια Δ. Ελλάδος δημιουργούν νέα δεδομένα, για τα οποία η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να έχει και λόγο και άποψη.
Κατά την διάρκεια και των τριών συναντήσεων υπήρξε ένας ειλικρινής και εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ των συμμετεχόντων, ενώ κατατέθηκαν και συγκεκριμένες προτάσεις τόσο στο πεδίο των θεσμικών παρεμβάσεων και λειτουργιών των ΟΤΑ, όσο και σε αυτό της αναπτυξιακής υπόστασης και προοπτικής των τοπικών κοινωνιών.
Όπως δε χαρακτηριστικά τόνισε και ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Δ.Ε και Δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου στο τέλος της διαδικασίας, η Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι διεργασιών και εξελίξεων: «Απαιτούνται μεγάλες προσπάθειες από όλους τους εμπλεκόμενους προκειμένου να συνεχίσει να ασκεί, άλλα και να διευρύνει, τον κοινωνικό και αναπτυξιακό της ρόλο και ειδικά στην δύσκολη συγκύρια που διανύουμε.
Σε αυτό το νέο τοπίο η αγαστή συνεργασία μεταξύ μας, αλλά και η διακριτότητα των ρόλων μας, σε αντιστοιχία με τα θεσμικά ισχύοντα και την βούληση των τοπικών κοινωνιών που εκφράζουμε, αποτελούν μονόδρομο σε μια πορεία κοινωνικής ανάτασης και αξιοπρέπειας όλων μας».
Κλείνοντας την διαδικασία ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Δ.Ε και Δήμαρχος Αγρινίου Γ.Παπαναστασίου,ανανέωσε το ραντεβού του ΔΣ της ΠΕΔ.ΔΕ με τους Δημάρχους της Περιφέρειας Δ.Ελλάδος, για την επόμενη Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017 στην συνάντηση που θα έχουν στην Πάτρα με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών Κ. Πουλάκη.
Στο αξιοσημείωτα ωστόσο της χθεσινής συνάντησης η απουσίες δημάρχων της Αιτωλοακαρνανίας καθώς, εκτός του δημάρχου Αγρινίου, παρέστησαν οι δήμαρχοι Θέρμου, Μεσολογγίου και Αμφιλοχίας ενώ απουσίασαν οι δήμαρχοι Ξηρομέρου, Ναυπάκτου και Ακτίου- Βόνιτσας. Μικρή ήταν γενικότερα η συμμετοχή αυτοδιοικητικών και κυρίως παρέστησαν μέλη της δημοτικής αρχής Αγρινίου/.
Γεγονός σε κάθε περίπτωση που προκαλεί προβληματισμό σε μια συγκυρία που κορυφώνονται οι διεργασίες για το μέλλον της Αυτοδιοίκησης. Πιθανότητα εξάλλου κάποιες απουσίες δημάρχων να αποτελούσαν και μήνυμα προς τον δήμαρχο Αγρινίου για την πρόσφατη αντιπαράθεση του με τον περιφερειάρχη.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.