Παρασκευή, Φεβρουάριος 15, 2019

Αρχαιολογική έρευνα στην Κόκκινη Σπηλιά στον Άγιο Ηλία Αιτωλικού

aitoliko Με δυσκολίες και παράπονα από την τοπική κοινότητα προς το Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου συνεχίζεται η προσπάθεια ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου.

Η Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας-Σπηλαιολογίας του Υπουργείου Πολιτισμού ξεκίνησε αρχαιολογική έρευνα στην Κόκκινη Σπηλιά στον Άγιο Ηλία, όπως ενημερώνει μέσω του facebook η σελίδα του χωριού.

Μέχρι στιγμής έχουν αποκαλυφθεί, σύμφωνα πάντα με την σχετική ενημέρωση, κατάλοιπα από ανθρώπινη χρήση του σπηλαίου κατά την προϊστορία, ειδικά τη Νεολιθικη εποχή, περίπου 5.000 π.Χ.

Η Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας-Σπηλαιολογίας είναι η υπεύθυνη υπηρεσία για την έρευνα και προστασία των ελληνικών σπηλαίων, με έδρα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Τα τελευταία τρία χρόνια διενεργεί ερευνητικό έργο στην Αιτωλοακαρνανία (σπήλαιο Μάστρου, κλπ) με σκοπό να αναδείξει τον πολιτισμό της περιοχής στον τομέα της αρχαιολογίας που έχει σχέση με τα σπήλαια.

Την έρευνα κάνουν οι αρχαιολόγοι Γιώργος Βάλβης και Στέλλα Κατσαρού. Αφού μελετηθούν, τα ευρήματα θα παρουσιαστούν στο κοινό της περιοχής.

Στον λογαριασμό του facebook Κοινότητα Αγίου Ηλία έγινε επίσης και η εξής τοποθέτηση: «Ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου όμως, δεν διαθέτει έναν εκσκαφέα για μια μέρα ώστε να βοηθήσει το έργο αυτής της ομάδας!!!».

iaitoloakarnania.gr/

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.