Κυριακή, 29 Νοεμβρίου, 2020

Αστακός: “καμία ανησυχία” λέει ο δήμαρχος-ιχνηλατίσεις για το κρούσμα κορωνοϊού στο Discoverer India

Αστακός: “καμία ανησυχία” λέει ο δήμαρχος-ιχνηλατίσεις για το κρούσμα κορωνοϊού στο Discoverer India

«Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας» τονίζει ο δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης για το γεγονός πως αλλοδαπό άτομο-αιγυπτιακής καταγωγής- που επιβιβάστηκε στο πλωτό γεωτρύπανο που είναι αγκυροβολημένο ανοικτά του Αστακού είναι θετικό στον κορωνοϊό.

Το τοπίο ξεκαθαρίζει ενώ  κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μεταβαίνει στο  Discoverer India. Το νεαρό άτομο που νόσησε δεν είναι μέλος του πληρώματος αλλά ένας εκ των επιθεωρητών του πλοίου που πρόκειται να ελλιμενιστεί και να παροπλιστεί στο λιμάνι του Πλατυγιαλίου, διαδικασία που θα γίνει σε λίγες ημέρες.

Ο εν λόγω νεαρός άνδρας  έφθασε στη χώρα μας με τους άλλους επιθεωρητές προ ολίγων ημερών, αεροπορικώς στο Ελευθέριος Βενιζέλος. Πριν έρθει στη χώρα έκανε δυο τεστ για κορωνοϊό τα οποία υπήρξαν αρνητικά ωστόσο θετικό βγήκε το τεστ που έκανε στο αεροδρόμιο το αποτέλεσμα του οποίου έγινε γνωστό μια ημέρα μετά.

Είναι ασυμπτωματικός ενώ διέμενε μια βραδιά σε ξενοδοχείο της περιοχής και συνολικά ήρθε σε επαφή με εννέα άτομα, πέντε του πληρώματος και τέσσερις εργαζόμενους σε ξενοδοχείο. Έγιναν οι ιχνηλατήσεις και ελήφθησαν δείγματα από όλα τα άτομα τα οποία δεν παρουσιάζουν προς το παρόν συμπτώματα.

Τα εννέα αυτά άτομα θα παραμείνουν σε καραντίνα-στα σπίτια τους και στο Discoverer India αντίστοιχα-  όπως και  το άτομο που νοσεί ενώ όλο  το πλήρωμα-περί τα 60 άτομα- θα παραμείνει για επτά ημέρες στο πλωτό γεωτρύπανο.

Νεώτερη ενημέρωση: στην ακόλουθη ανακοίνωση προέβη ο δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης 

Ανησυχία έχει προκαλέσει η είδηση ότι ύποπτο μεμονωμένο κρούσμα κορωνοϊού βρέθηκε στο πλωτό γεωτρύπανο Discoverer India.

Το πλοίο βρίσκεται αγκυροβολημένο ανοικτά στο Ιόνιο και προορίζεται να ελλιμενιστεί και να παροπλιστεί στο Πλατυγιάλι Αστακού.

Στα μέλη του πληρώματος του πλοίου -περί τα 60 άτομα- στο οποίο βρίσκεται απομονωμένος και ο συγκεκριμένος αλλοδαπός, έχει απαγορευτεί η αποβίβασή τους.

Οι τοπικές Υγειονομικές Αρχές δέχονται οδηγίες από την Πολιτική Προστασία και τον ΕΟΔΥ και ακολουθούν τα απαραίτητα πρωτόκολλα.

Ήδη, έχουν ιχνηλατηθεί οι επαφές του και βρίσκονται σε υγειονομική καραντίνα, χωρίς συμπτώματα.

Το ύποπτο κρούσμα θεωρείται χαμηλού υγειονομικού κινδύνου, πάραυτα ακολουθούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Για οτιδήποτε νεότερο θα υπάρχει επίσημη ενημέρωση.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.