Πέμπτη, 24 Ιουνίου, 2021

Aστακός: τον έκλεψαν και τον…συνέλαβαν

Aστακός: τον έκλεψαν και τον…συνέλαβαν

astynomia3445χρονος στον Αστακό κατήγγειλε στις αστυνομικές αρχές πως του έκλεψαν το όπλο. Το αποτέλεσμα ήταν να συλληφθεί και ο ιδιος…Αναφέρει το αστυνομικό δελτίο:
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στον Αστακό, από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ξηρομέρου, ένας 45χρονος ημεδαπός, διότι προέβη σε πλημμελή φύλαξη κυνηγετικού του όπλου, το οποίο κατείχε νόμιμα, με αποτέλεσμα άγνωστος δράστης σε μη ακριβές προσδιορισμένο χρόνο να του το αφαιρέσει από ερμάριο της οικία του.
Ενεργούνται αναζητήσεις για τον εντοπισμό του όπλου και των δραστών που το αφαίρεσαν.

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

 1. ΓΑΡ

  Αυτό είναι το άκρον άωτον της ελληνικής φαρσοκωμωδίας. Φτάνει ο καθένας να ισχυριστεί πλημμελή φύλαξη του όπλου. Δηλαδή πέρα από το σπίτι του που θα πρέπει να φυλάσσει κανείς το όπλο. Δεν ντρεπόμαστε λίγο λέω εγώ. Και αυτό δεν είναι νόμος είναι Αστυνομική διάταξη. Ωραία Δήλωση απώλειας τηλεφωνικά ή με συστημένη επιστολή.

 2. ΓΑΡ

  Μία εισηγηση φλου του υποστράτηγου Δελλή όταν συζητείτο το νομοσχέδιο που τελικά πέρασε ως νόμος 2168 του 1993.

  Σκοπός ήταν να αποφύγουμε το φαινόμενο που τώρα περιγράφετε: την δίωξη κατόχου όταν του κλέβουν το όπλο.

  Ο στρατηγός αρνήθηκε να κατονομάσει τις προδιαγραφές του όρου “ερμάριο ασφαλείας”. Οι συνομιλητές της ΠΕΒΕΚΕ έδειξαν κατανόηση και δέχτηκαν την διαβεβαίωση του στρατηγού ότι σε περιπτώσεις κλοπής κλπ θα επικρατούσε η “κοινή λογική” και δεν θα τραβιόντουσαν αθώοι στα δικαστήρια.

  Η περίπτωση που αναφέρετε δείχνει ότι δεν επικρατεί η κοινή λογική ενώ δεν έχουμε καμία επεξήγηση του τι σημαίνει ο όρος “ερμάριο ασφαλείας” που ο νόμος λέει ότι πρέπει να έχουν οι κάτοχοι κυνηγετικών όπλων.

  Δυστυχώς τώρα η περίπτωση επαφίεται στην ικανότητα και την πειθώ του δικηγόρου του φίλου σας.

  Τι γίνεται έξω; Κάτι πολύ απλό. Γίνεται ξεκάθαρη μνεία για το τι σημαίνει ερμάριο ασφαλείας. Είναι ερμάριο που κατασκευάζεται σύμφωνα με κάποια κριτήρια που τίθενται από ανεξάρτητη αρχή προτύπων, στην Αγγλία είναι το British Standards Institute BSI, και το κριτήριο που πληρούν τα ερμάρια είναι το 1088 που καλύπτει είδος μεντεσέδων, κλειδαριές, υλικό κατασκευής και άλλα. Αυτά δεν τα θέλαμε εδώ.

  Ακόμη και αν το θύμα κλοπής κυνηγετικού όπλου έχει πλήρες χρηματοκιβώτιο που παραβιάζεται από επαγγελματίες διαρρήκτες, θα βρεθεί κατηγορούμενος για ελλιπή φύλαξη. Μην αμφιβάλλετε για αυτό. Αυτή είναι η κοινή λογική που έπρεπε να προλάβουμε και δεν το κάναμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.