Παρασκευή, 23 Απριλίου, 2021

Αθήνα-Αγρίνιο: διαμαρτυρία για την…πολυκοσμία στο δρομολόγιο του ΚΤΕΛ

Αθήνα-Αγρίνιο: διαμαρτυρία για την…πολυκοσμία στο δρομολόγιο του ΚΤΕΛ

Η αναχαίτιση του κορονοϊού είναι το κρίσιμο στοίχημα της πολιτείας αλλά και των πολιτών και η συγκυρία είναι η πλέον κρίσιμη.

Μεταξύ των πολλών μέτρων οι αρμόδιοι κάνουν εκκλήσεις στους πολίτες να αποφεύγονται οι πολλές και άσκοπες μετακινήσεις με τα μέσα μεταφοράς και εκτιμούν ότι η τάση της φυγής από την Αθήνα στα χωριά δεν βοηθά, ενδεχομένως επιτείνει το πρόβλημα.

Πράγματι οι πολίτες έχουν μειώσει κατακόρυφα τις μετακινήσεις ωστόσο αυτό αρκετοί είναι οι ετεροδημότες που έρχονται στα χωριά της Αιτωλοακαρνανίας. Αρκετοί άλλωστε είναι αναγκασμένοι να ταξιδέψουν για άλλους λόγους.

Η μετακίνηση γίνεται σε συντριπτικό βαθμό με τα ιδιωτικά οχήματα και η κίνηση με το ΚΤΕΛ είναι κατά πολύ μειωμένη. Παράλληλα έχει, όπως είναι φυσικό, μειωθεί κατακόρυφα ο αριθμός των δρομολόγιων.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα ελάχιστα που εκτελούνται κυρίως στη διαδρομή Αθήνα-Αγρίνιο να γεμίζουν από επιβάτες .

Μια τέτοια εικόνα καταγράφηκε το πρωί σήμερα γεγονός που προβλημάτισε τους επιβάτες του δρομολογίου που επικοινώνησαν με το agrinionews.gr καταγγέλοντας συνωστισμό και εκφράζοντας ανησυχία εάν αυτή η κατάσταση είναι επιτρεπόμενη. Αντίστοιχες διαμαρτυρίες κοινοποιήθηκαν στα social media με τις…φωτογραφικές αποδείξεις.

Σίγουρα το ζήτημα της προστασίας είναι και προσωπική υπόθεση , των ίδιων των επιβατών δηλαδή, ωστόσο είναι προφανές πως οι υπεύθυνοι του ΚΤΕΛ οφείλουν να φροντίσουν για τον αριθμό όσων συμμετέχουν σε κάθε δρομολόγιο.

Από την πλευρά του ΚΤΕΛ επισημαίνεται πως γίνονται απολυμάνσεις στα λεωφορεία, υπογραμμίζεται η ατομική ευθύνη των επιβατών. Αναμένεται επίσης η κυβερνητική απόφαση για τα προβλεπόμενα στα μέσα μεταφοράς η οποία ακόμη δεν κοινοποιήθηκε.

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

  1. Άγγελος

    Μια ζωή να κονομανε,όσο πιο πολλοί τόσο καλύτερα στιβαξτε τους σαν ζώα όλους σε ένα λεωφορείο λες κ σας έφαγε η δουλειά,αύτα είναι δρομολόγιά του τρόμου κόψτε τους τα δρομολόγια χθες

  2. Avonimos

    Παρακυνδινευμενες οι μετακινήσεις αυτό τον καιρό. Ο συνωστισμός σε λεωφορεία που δεν έχουν παράθυρα και είναι κλεισμένοι σαν τα “ποντίκια στην φακα” είναι άκρως επικινδυνες. Ήθελα να ξέρω δεν μπορούν οι Αθηναίοι να κλιστουν όσο η επιστυμωνες ορίσουν στα σπίτια τους; πρέπει να σουλατσαρουν για να ξεκληρισουν κόσμο και κοσμακι! Δεν ακούνε, δεν βλέπουν τι γίνεται; όλα τα περνούν στον χαβαλέ. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας μου φενεται! Παντός η πολιτεία να παγώσει τα πάντα πριν μετά λυπηθουν για τα ολεθρια αποτελέσματα. Κρίμα να ξεκληρισουν οικογένειες από ένα καπρίτσιο.

  3. Λογικός

    Γιατί ρε ελληνάρα να μην έχουν δουλειά? Και αυτοί άνθρωποι είναι και χρέη έχουν και προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους. Και οι επιβάτες γιατί δεν περίμεναν το επόμενο και στο φινάλε να μην έμπαιναν μέσα στο λεωφορείο. Να μείνουν σπίτι τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.