Πέμπτη, 13 Μαΐου, 2021

Αθώος ο Γιώργος Καρκάς για τον βιασμό του ταξιτζή

Αθώος ο Γιώργος Καρκάς για τον βιασμό του ταξιτζή

Με την ψήφο των ενόρκων απαλλάχθηκε από την κατηγορία – Αντίθετοι οι τακτικοί δικαστές Αθώος κατά πλειοψηφία με την ψήφο των ενόρκων κρίθηκε ο ηθοποιός Γιώργος Καρκάς για την κατηγορία του βιασμού ενός οδηγού ταξί το Νοέμβριο του 2018. Οι ένορκοι με 4 ψήφους έκριναν αθώο τον κατηγορούμενο ενώ διαφορετική άποψη είχαν οι τρεις τακτικοί δικαστές.

Αντιθέτως ο ηθοποιός κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της κατοχής ναρκωτικών ουσιών. Πλέον αναμένεται η ποινή του για το συγκεκριμένο αδίκημα, ενώ αυτή τη στιγμή αναμένεται απόφαση επί των ελαφρυντικών.

Τι είχε προτείνει νωρίτερα η Εισαγγελέας

Την αθώωση του ηθοποιού Γιώργου Καρκά για το αδίκημα του βιασμού πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας, προτάσσοντας την έκθεση DNA και την ανυπαρξία γενετικού υλικού. «Έχουν διατυπωθεί εκατέρωθεν αντικρούομενοι ισχυρισμοί για το τι έχει συμβεί την επίμαχη βραδιά. Για όλα όσα έχουν διατυπωθεί υπάρχει ένας αντίλογος. Όμως υπάρχει ένα αποδεικτικό στοιχείο στη δικογραφία για το οποίο δεν μπορεί να υπάρξει αντίλογος. Αυτό το στοιχείο είναι η έκθεση DNA της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών.

Σε αυτή προκύπτει ότι δεν εντοπίστηκε κανένα ίχνος DNA του κατηγορουμένου στον οδηγό ταξί. Ο γενετιστής κύριος Φιτσιάλος όσον αφορά στην συγκεκριμένη έκθεση εισέφερε στο δικαστήριο μια ακαταμάχητη επιστημονική άποψη ότι μόνο τα μάτια δεν αφήνουν DNA. Η έκθεση της ιατροδικαστικής υπηρεσιας δεν αφήνει περιθώρια» ανέφερε η εισαγγελική λειτουργός.

Μάλιστα, αντέκρουσε και το επιχείρημα του ότι ο κατηγορούμενος ενδέχεται να φορούσε γάντια, επιμένοντας «πως δεν υπάρχουν στοιχεία που να οδηγούν σε τέτοιο συμπέρασμα, καθώς ούτε ο μάρτυρας (οδηγός ταξί) υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος φορούσε γάντια όταν του άγγιξε τη ρόγα». Η εισαγγελική λειτουργός ζήτησα να κηρυχθεί αθώος λόγω αμφιβολιών ο κατηγορούμενος, ενώ ζήτησε την ενοχή του για το αδίκημα της κατοχής ναρκωτικών ουσιών. Η δίκη συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των δικηγόρων.

Πηγή: ethnos.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.