Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Αυξάνονται οι καταλήψεις σε σχολεία της Αιτωλοακαρνανίας

Αυξάνονται οι καταλήψεις σε σχολεία της Αιτωλοακαρνανίας

Σε 11 τουλάχιστον ανέρχονται σήμερα τα υπό κατάληψη σχολεία στην Αιτωλοακαρνανία.

Οι  μαθητές επικαλούμενοι  το ζήτημα της πανδημίας θέτουν σειρά αιτημάτων που έχουν να κάνουν με τις μάσκες, την ανάγκη για λιγότερα τμήματα , την καθαριότητα και τις ελλείψεις εκπαιδευτικών.

Ειδικότερα, υπό κατάληψη τελούν τα Γυμνάσια Βόνιτσας, Κατούνας, 2ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου, Γυμνάσιο-Λύκειο Ευηνοχωρίου, ΓΕΛ Γαβαλούς, ΓΕΛ Αμφιλοχίας, 2ο ΓΕΛ Ναυπάκτου, ΓΕΛ Παναιτωλίου, 1ο ΕΠΑΛ Ναυπάκτου και 7ο  Γυμνάσιο Αγρινίου.

Θυμίζουμε πως η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων (ΑΣΓΜΕ  σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως «τα αιτήματα των μαθητών είναι τα αιτήματα με τα οποία γονείς και εκπαιδευτικοί έχουμε κινητοποιηθεί από την αρχή της πανδημίας και σήμερα παραμένουν ακόμα άλυτα».

Σημειωτέον εξάλλου πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας έκανε  αναφορά στις καταλήψεις στα σχολεία επισημαίνοντας πως εξετάζονται μέτρα ώστε «να μην γίνονται τέτοιες ενέργειες οι οποίες δημιουργούν πρόβλημα και στη σχολική χρονιά, αλλά και στην υγεία των ανθρώπων που προχωρούν σε καταλήψεις».

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

  1. Παρκαρισμα

    Στο κόμμα της κυβέρνησης είχαμε στελέχη και διευθυντές με πλαστά πτυχία, αλλά αυτό το προσπερνάμε, όπως επίσης γιούς που πιάστηκαν να αντιγράφουν(το προσπερνάμε και αυτό). Επίσης η λογική του παρκαρίσματος των παιδιών στα σχολεία δείχνει τις προτεραιότητες του καθενός. Πρώτα οι γονείς θα έπρεπε να αντιδράσουν για το 25-27 παιδιά μέσα σε λίγα τετραγωνικά. Στα καταστήματα με τα ίδια τετραγωνικά μπαίνουν το πολύ 6-8 πελάτες. Το πως βλέπει η νδ την δημόσια παιδεία φάνηκε και στο μακρινό 2012 με τις διαθεσιμότητες, αφήνοντας 18,000 μαθητές χωρίς αντικείμενο, σπρώχνοντας τα στην ιδιωτική εκπαίδευση….βέβαια με την καινούργια λίστα Πέτσα που έρχεται ,θα διαβάζουμε πάλι για ντύσιμο και στυλ, αφήνοντας την ύφεση να καλπάζει.

  2. ατομικές ευθύνες

    Βγήκαν τα πετσωμένα ΜΜΕ και οι υπερασπιστές να πουν για τις καταλήψεις. Πρωτοσέλιδα έγραφαν ότι αυτές γίνονται για τα εξοπλιστικά. Δεν τολμάνε να γράψουνε για τα πεταμένα 6 εκ σε μάσκες αλεξίπτωτα και παγουρίνο-σφηνάκι…είχαν 8 μήνες να προγραμματίσουν την νέα σχολική χρονιά και η λύση για τον κορονοιο είναι τα δύο παραπάνω. Κουβέντα για προσλήψεις και μείωση μαθητών ανά τάξη. Το μόνο που μάθαμε το τελευταίο διάστημα είναι ότι για τον μήνα Μάρτιο η επιτυχία ήταν της κυβέρνησης και μετά φταίνε όλοι οι υπόλοιποι. Πολλές ατομικές ευθύνες…

  3. Lifestyle

    Δεν περιμέναμε κατι διαφορετικό οταν υπάρχουν ατομα που δεν πανε σε ντιμπέιτ προεκλογικά για πρώτη φορα,δινουν χαρτάκια σε συνεντεύξεις,πλαστα πτυχία στο βιογραφικό και αρκούνται σε lifestyle εκπομπές, να ενδιαφερθούν για την δημοσια παιδεία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.