Κυριακή, 23 Ιανουαρίου, 2022

Χαρίτσης στο Συνέδριο «Δυτικά eπιχειρείν 2021»: Θα στηρίξουμε με κάθε μέσο το επιχειρηματικό πάρκο Αγρινίου

Χαρίτσης στο Συνέδριο «Δυτικά eπιχειρείν 2021»: Θα στηρίξουμε με κάθε μέσο το επιχειρηματικό πάρκο Αγρινίου

Ο  τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και βουλευτής Μεσσηνίας ,Αλέξης Χαρίτσης, έδωσε έμφαση και στην υλοποίηση των ανοικτών κέντρων εμπορίου στην Αιτωλοακαρνανία

Στην ανάγκη να αξιοποιηθούν οι χρηματοδοτικοί άξονες που προσφέρει το Ταμείο Ανάκαμψης προς όφελος μεγάλων τοπικών και περιφερειακών έργων στάθηκε ο Αλέξης Χαρίτσης, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του στο Συνέδριο «Δυτικά eπιχείρειν 2021».

Έκανε λόγο για στρατηγικό σχεδιασμό που θα αποφέρει μετασχηματισμό του περιφερειακού αναπτυξιακού μοντέλου, με έργα που στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας αφορούν τόσο τους οδικούς άξονες, το σιδηρόδρομο όσο και την έλευση του φυσικού αερίου.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε τη σημασία των επιχειρηματικών και βιομηχανικών πάρκων ως πυλώνες της ανάπτυξης της περιφερειακής οικονομίας, αναφέροντας ότι:

«Θέλω να είμαστε καθαροί. Το 2016 όταν ασχολήθηκα με το ζήτημα των οργανωμένων υποδοχέων βιομηχανικής δραστηριότητας βρήκαμε ένα χάος. Μόνο το 5% των επιχειρήσεων της χώρας βρισκόταν σε οργανωμένους υποδοχείς και πάρκα. Κάναμε καταγραφή ώστε να ξέρουμε πού βρίσκεται τι ως προς την βιομηχανική δραστηριότητα. Ψηφίσαμε και το νόμο 4605 του ’19 που υπερψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία στη Βουλή σε σχέση με την ενίσχυση των οργανωμένων υποδοχέων. Είμαστε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια που θα γίνει για το επιχειρηματικό πάρκο Αγρινίου. Θα το στηρίξουμε με κάθε μέσο».

Παράλληλα, ο κ. Χαρίτσης στάθηκε και στο πρόγραμμα των ανοιχτών κέντρων εμπορίου για το Αγρίνιο, το Μεσολόγγι, τη Ναύπακτο και την Αμφιλοχία, στο οποίο τόνισε ότι έχουν παρατηρηθεί καθυστερήσεις:

«Παρακολουθούμε στενά τα προγράμματα ΕΣΠΑ και του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων για το νομό. Επιτρέψτε μου μία μνεία για το πρόγραμμα των ανοιχτών κέντρων εμπορίου. Θα ήθελα να το δω να υλοποιείται γιατί το δρομολογήσαμε το 2018. Έχουν εγκριθεί οι προτάσεις  για Αγρίνιο, Μεσολόγγι, Ναύπακτο, Αμφιλοχία. Έχει καθυστερήσει οικτρά αυτό το πρόγραμμα. Είμαστε εδώ να στηρίξουμε για τις παρεμβάσεις στο κέντρο των πόλεων».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα στο 2:31:25:

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.