Δευτέρα, 10 Μαΐου, 2021

Χωρίς θέρμανση το Αγροτικό Ιατρείο Καλυβίων

Χωρίς θέρμανση το Αγροτικό Ιατρείο Καλυβίων

agrotiko_iatreio_kalyvia_1Συνθήκες “πολικού ψύχους” επικρατούν στο Αγροτικό Ιατρείο Καλυβίων, αφού ο χώρος δεν διαθέτει κανενός είδους θέρμανση, με αποτέλεσμα η γιατρός να μην μπορεί να δουλέψει υπό κανονικές συνθήκες και οι πολίτες να “ξεπαγιάζουν” κυριολεκτικά στην αίθουσα αναμονής!

Τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα έρχεται στο κοινοτικό κατάστημα η αγροτική γιατρός, η οποία συνταγογραφεί και εξετάζει τους κατοίκους του χωριού μας, όμως όπως μας είπαν χαρακτηριστικά μερικοί εξ΄ αυτών κυριολεκτικά ¨ξυλιάζουμε¨, το κρύο και οι χειμωνιάτικες χαμηλές θερμοκρασίες, κάνουν την αναμονή αρκετά δύσκολη και την κατάσταση επιεικώς απαράδεκτη αφού, τα δυο δωμάτια του ιατρείου δεν έχουν κάποιο θερμαντικό σώμα (αίρ κοντίσιον, καλοριφέρ) ή έστω μια απλή σόμπα για να ζεσταθεί ο χώρος.

Επίσης, θέμα υπάρχει και με την καθαριότητα της αίθουσας, αφού το Αγροτικό Ιατρείο δεν σκουπίζεται συχνά, εκτός αν ¨κινητοποιηθούν¨ κάποιοι κάτοικοι για να συμμαζέψουν… το ιατρείο!

Είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενα άρθρα μας ότι, το ασύρματο δίκτυο ίντερνετ πρέπει να ενισχυθεί και να αναβαθμιστεί, προκειμένου η αγροτική γιατρός να κάνει απρόσκοπτα την ηλεκτρονική συνταγογράφηση και όχι κάθε φορά που βρέχει ή “μπουμπουνίζει” να πέφτει… η γραμμή του δικτύου!

Το οικονομικό κόστος για την εγκατάσταση μόνιμης γραμμής ίντερνετ με ενσύρματη σύνδεση δεν νομίζουμε ότι είναι μεγάλο και η τεχνική του βελτίωση θα εξυπηρετούσε ικανοποιητικά τις λειτουργίες του Αγροτικού Ιατρείου, ενώ ταυτόχρονα θα προσέδιδε ικανοποιητικές υπηρεσίες στους δημότες της περιοχής…

kalyvia.gr 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.