Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Χριστίνα Σταρακά: Στο Δημοτικό Συμβούλιο αποδομήθηκε πλήρως η επιχειρηματολογία της κυβέρνησης

Χριστίνα Σταρακά: Στο Δημοτικό Συμβούλιο αποδομήθηκε πλήρως η επιχειρηματολογία της κυβέρνησης

Σχολιάζοντας τα λεχθέντα της πρυτάνεως Βενετσάνας Κυριαζοπούλου στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου για το Πανεπιστήμιο, η Χριστίνα Σταρακά αναφέρει τα ακόλουθα σε ανάρτηση της:

Όταν η Υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας των Πανεπιστημιακών Τμημάτων,με το επιχείρημα της αξιολόγησης,μας προκλήθηκε η απορία :
Πως είναι δυνατόν να αξιολογηθεί ένα Τμήμα, όπως το Γεωργικής Βιοτεχνολογίας,το οποίο δεν λειτουργεί ;;;
Στο Δημοτικό Συμβούλιο, λύθηκε η απορία και αποδομήθηκε πλήρως η επιχειρηματολογία της κυβέρνησης και της Υπουργού. Η Πρύτανης ανέφερε πως «η αναστολή τμημάτων με την δικαιολογία της αξιολόγησης δεν ισχύει. Πρέπει να λειτουργεί δυο χρόνια ένα τμήμα και μετά να αξιολογηθεί. Στην ίδια τοποθέτηση η Πρύτανης τόνισε «εμείς αποφασίζουμε με ακαδημαϊκά κριτήρια ωστόσο η κυβέρνηση είναι αυτή που λαμβάνει τις τελικές αποφάσεις». Είναι ξεκάθαρο ότι,η Υπουργός κρύβεται πίσω από την Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Πολιτική βούληση απαιτείται, για την αναστολή λειτουργίας του Τμήματος Γεωργικής Βιοτεχνολογίας και για την επανίδρυση του Τμήματος Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών με κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα στο Αγρίνιο.Πολιτική βούληση για την ενίσχυση και ανάπτυξη αναβαθμισμένων Περιφερειακών Πανεπιστημιακών τμημάτων, συνδεδεμένων με την παραγωγική διαδικασία.Υπάρχει;

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.