Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2021

Χριστίνα Σταρακά: Να δοθεί το όνομα του Γιώργου Πιστιόλα σε οδό του Αγρινίου

Χριστίνα Σταρακά: Να δοθεί το όνομα του Γιώργου Πιστιόλα σε οδό του Αγρινίου

Πρόταση ονοματοδοσίας οδού της πόλης στη μνήμη του Γιώργου Πιστιόλα που απεβίωσε πρόσφατα κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο η επικεφαλής της παράταξης «Αγρίνιο Μπορείς», Χριστίνα Σταρακά.

Στην εισήγησή της η Χριστίνα Σταρακά, αφού έκανε αναφορά στο βίο του Γιώργου Πιστιόλα, ανέφερε : «Ως ένδειξη σεβασμού και αναγνώρισης, το ελάχιστο που μπορούμε να πράξουμε ως Δημοτικό Συμβούλιο είναι η ονοματοδοσία οδού της πόλης στη μνήμη ενός ξεχωριστού ανθρώπου και διακεκριμένου επιχειρηματία, με έντονη κοινωνική και επιμελητηριακή δράση, όπως ο Γιώργος Πιστιόλας».

Σε δήλωση της η Χριστίνα Σταρακά εξάλλου αναφέρει  : «Ο Γιώργος  Πιστιόλας άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στην τοπική οικονομία. Πρωτοπόρος στην εποχή του, δημιούργησε με τα αδέρφια του το εργοστάσιο τυποποίησης ρυζιού κι όντας επιχειρηματίας του ήθους και της σκληρής δουλειάς, με γνώμονα την καινοτομία και την ποιότητα, έκανε τα προϊόντα της εταιρείας Agrino να κατακτήσουν την ελληνική αγορά.
Πέρα όμως από την επιχειρηματική δραστηριότητα ο Γιώργος Πιστιόλας είχε έντονη κοινωνική αλλά και επιμελητηριακή δράση, αφού υπηρέτησε με ζήλο , ξεχωριστή αφοσίωση και επιτυχία, από τη θέση του προέδρου το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας
».

Σημειωτέον ωστόσο πως ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιάννης Φαρμάκης ενημέρωσε το Σώμα πως αντίστοιχη πρόταση κατέθεσε στην επιτροπή ονοματοδοσίακαι ο δήμαρχος Αγρινίου Γ.Παπαναστασίου.

Φωτό από τη συνεδρίαση που είναι σε εξέλιξη.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.