Κυριακή, 7 Μαρτίου, 2021

Δείτε όλη τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου για το Πανεπιστήμιο

Δείτε όλη τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου για το Πανεπιστήμιο

Αντιδράσεις έχουν προκληθεί στο Αγρίνιο για την πρόταση του Στρατηγικού Σχεδιασμού για την Ακαδημαϊκή και Ερευνητική Ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Πατρών η οποία είναι η αρχή των ανακατατάξεων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της Αιτωλοακαρνανίας με αρνητικό πρόσημο για την πόλη.

Η πρόταση τέθηκε σε  διαβούλευση στο Ίδρυμα και προβλέπει τη μεταφορά στην αχαϊκή πρωτεύουσα τμημάτων του Αγρινίου ή την διάλυση τους δια της… συγχωνεύσεως τους στα γεωπονικά τμήματα. Στόχος του Πανεπιστημίου η παραμονή σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι μόνο τεσσάρων τμημάτων της Γεωπονικής Σχολής.

Μετά τη διαρροή της πρότασης η  δημοτική αρχή Αγρινίου προέβη στη σύγκληση (δια τηλεδιασκέψεως) έκτακτου δημοτικού συμβουλίου η συνεδρίαση του οποίου έλαβε χώρα την Παρασκευή  19 Φεβρουαρίου .

Στην επτάωρη ψηφιακή συνεδρίαση έδωσαν το “παρών” εξάλλου ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός , οι βουλευτές Κώστας Καραγκούνης, Γιώργος Βαρεμένος, Θάνος Μωραϊτης και Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, εκπρόσωποι φορέων (ΤΕΕ, Επιμελητήριο κ.α.) καθηγητές πανεπιστημιακών τμημάτων και φοιτητές.

Δείτε όλη τη συνεδρίαση:

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

4 Σχόλια

 1. Ανώνυμος

  ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΑΚΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΤΕ ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΕΙΠΑΤΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΗΔΕΝ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ……

 2. δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο

  Δώστε η διαχείριση του θέματος στην Ιερή Πόλη. Με ανάθεση. Και όλα θα τακτοποιηθούν.

 3. Γιάννης Γ

  Περιμένει κανείς τίποτε καλύτερο ότι θα γίνει κάτι το ουσιαστικό, οταν οι κεντρικοί (απο χρόνια αυτό) σχεδιασμοί του υπουργείου Παιδείας, είναι να κλείσουν/καταργηθούν ή να συγχωνευτούν ένα σωρό απο τις σχολές.

  Τώρα οι δήθεν μάχες των τοπικών αρχόντων και των πολιτικών του νομού μας είναι κινήσεις για το θεαθήναι.
  Η μάλλον για την τιμή των όπλων και να …..αποκοιμίζουν τους ψηφοφόρους.

 4. Δημήτρης κοντονικας

  Γειά σου Κωστάκη καραγκούνη βοσκε
  Τάισε το κοπάδι

  Καψάλης – Παπαναστασιου 3-0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.