Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2022

Δείτε όλο το Συνέδριο «Δυτικά Επιχειρείν 2022» στο Αγρίνιο

Δείτε όλο το Συνέδριο «Δυτικά Επιχειρείν 2022» στο Αγρίνιο

Παρακολουθείστε όλες τις εργασίες του συνεδρίου «Δυτικά Επιχειρείν 2022» που διεξήχθη στον Πολυχώρο EMILEON στο Αγρίνιο χθες, Σάββατο 18 Ιουνίου. Στους χώρους του εξάλλου φιλοξενήθηκε και έκθεση προϊοντων-γευσιγνωσία σε συνεργασία με το Επιμελητήριο. Η διοργάνωση χαρακτηρίστηκε από μαζική προσέλευση και ενδιαφέρουσες ομιλίες.

Οι αναπτυξιακές προτεραιότητες της Δυτικής Ελλάδας, υπό το πρίσμα της τρέχουσας ρευστής οικονομικής και γεωπολιτικής  συγκυρίας,  τέθηκαν επί τάπητος στο Στρατηγικό Συνέδριο «Δυτικά Επιχειρείν 2022» που διοργάνωσαν η AgrinioMedia και το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (ΙΕΑ).

 

Το λόγο  έλαβαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης, των κομμάτων, της αυτοδιοίκησης και των επιμελητήριων, φορέων της ενέργειας, του ακαδημαϊκού χώρου και της αγοράς.

Ειδικότερα, οι εργασίες του Συνεδρίου ξεκίνησαν με χαιρετισμό του Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου και Τοποτηρητή της Ι.Μ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Ιερόθεου.

Εισαγωγικές τοποθετήσεις  ανέπτυξαν ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ο δήμαρχος Αγρινίου Γεώργιος Παπαναστασίου και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Τσιχριτζής.

Ομιλίες  εκφώνησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νικόλαος Παπαθανάσης, ο Βουλευτής – Τομεάρχης Υποδομών & Μεταφορών  ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νικόλαος Παππάς, ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης, ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Κωνσταντίνος Λύρος και ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου.   Συντόνισε ο αντιπρόεδρος του  Ελληνικού Ινστιτούτου Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (ΙΕΑ) Νικόλαος Τσάμης.

Στο πλαίσιο της ενότητας «Τουρισμός, Επενδύσεις σε Υποδομές & Περιφερειακή Ανάπτυξη» μίλησαν η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, η Βουλευτής-Τομεάρχης Τουρισμού Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. Κατερίνα Νοτοπούλου, η πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού Άντζελα Γκερέκου (τηλεδιάσκεψη),  ο δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλειος Γκίζας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων Α.Ε. Χάρης Λαμπρόπουλος και ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της  Υδροπλάνα Ελλαδας Α.Ε. Νικόλας Χαραλάμπους.  Συντόνισε η Δημοσιογράφος (MEGA TV) Ανθή Βούλγαρη

Στα πλαίσιο της ενότητας «Αγροτοδιατροφικός Τομέας, Γεωργία & Περιβαλλοντική Διαχείριση» μίλησαν ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γεώργιος Στύλιος, ο δήμαρχος Αμφιλοχίας Γεώργιος Κατσούλας,  ο Κοσμήτορας της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών Γεώργιος Σαλάχας, το μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) Κων/νος Μπόκας , ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος  ΑΝΑΚΕΜ ΑΕ Ηλίας Δημητριάδης και ο υπεύθυνος Ζώνης Γάλακτος Δυτικής Ελλάδας της Όμηρος ΑΕΒΕ Γιώργος Κακκαβάς. Συντόνισε ο δημοσιογράφος (nafpaktosvoice.gr) Ευάγγελος Καρανικόλας.

Tέλος, στo πλαίσιo της ενότητας «ο νέος ενεργειακός χάρτης και οι προοπτικές της Δυτικής Ελλάδας» μίλησαν  ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωνσταντίνος Σκρέκας (τηλεδιάσκεψη), ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας Στυλιανός Μπλέτσας, ο  Διευθυντής Δραστηριοτήτων Ανάπτυξης Υποδομών ΔΕΣΦΑ ΑΕ Ιωάννης Χωματάς . Συντόνισε ο πρόεδρος του  Ελληνικού Ινστιτούτου Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (ΙΕΑ) Αλέξανδρος Γιαννέλος.

Στο χώρο του Συνεδρίου φιλοξενήθηκε έκθεση προϊόντων – γευσιγνωσία με την συμμετοχή τοπικών επιχειρήσεων. Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει και να δοκιμάσει μερικά χαρακτηριστικά προϊόντα του δυναμικού αγροτοδιατροφικού κλάδου της Αιτωλοακαρνανίας.

 

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.