Παρασκευή, 29 Μαΐου, 2020

“Δεν προχωρά τίποτα”: Η Πρύτανης “καρφώνει” το υπουργείο για τα Πανεπιστημιακά Τμήματα

«Δεν προχώρησε απολύτως τίποτα. Είναι θέμα της πολιτικής ηγεσίας». Με λίγα λόγια αλλά καυστικά η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσιάνα Κυριαζοπούλου «καρφώνει» το υπουργείο Παιδείας για την απόλυτη στασιμότητα στα ζητήματα των Πανεπιστημιακών Τμημάτων του Αγρινίου. Μια στασιμότητα που προβληματίζει, υπονομεύει την λειτουργία τους και ενδεχομένως ωθήσει ξανά και δικαιολογημένα τους φοιτητές σε κινητοποιήσεις. «’Εχει δίκιο η Πρύτανης» σχολιάζει ο δήμαρχος Αγρινίου Γ.Παπαναστασίου.
Η κυρία Κυριαζοπούλου βρέθηκε χθες στο Αγρίνιο για να παραστεί σε εκδήλωση υποδοχής των Πρωτοετών Φοιτητών . Μια εκδήλωση για την οποία δεν ενημερώθηκαν οι τοπικές αρχές, δείγμα πως κάποιοι… (δεν)εννοούν τη σύνδεση με την τοπική κοινωνία.
Ερωτηθείσα λοιπόν σχετικά η Πρύτανης ανέφερε σε δήλωση (που μεταδόθηκε από τη εκπομπή του Π.Κούτσικου στον Ρ/Σ Αχελώος) πως μετά τη σύσκεψη της περασμένης άνοιξης στο υπουργείο Παιδείας για τα προβλήματα και όλα τα ζητήματα των τριών τμημάτων του Αγρινίου, δεν σημειώθηκε καμία εξέλιξη. Σημειωτέον σε αυτό το σημείο πως η Β.Κυριαζοπούλου φέρεται να μην έχει συμβιβαστεί με την παραμονή των τμημάτων στο Αγρίνιο και είναι προφανές πως εάν η ολιγωρία συνεχιστεί η ίδια θα αποκτήσει ένα δυνατό άλλοθι για να φέρει εκ νέου το θέμα στην ατζέντα.
Στην ίδια εκπομπή μίλησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος που επισήμανε πως παραμένουν ανοιχτά ζητήματα τονίζοντας την ανάγκη να συμβάλλουν όλοι στην επίλυση των εκκρεμοτήτων . “Δεν αμφισβητείται η παραμονή των τμημάτων στο Αγρίνιο” τόνισε, εκτιμώντας ωστόσο πως πρέπει να δοθεί χρόνος στη νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας επισημαίνοντας όμως το επείγον των προβλημάτων.
Ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου επιβεβαίωσε τη στασιμότητα αποκαλύπτοντας πως στις 24 Αυγούστου 2016 η δημοτική αρχή έλαβε έγγραφο του υπουργείου με το οποίο κλήθηκε να υποδείξει χώρους για τη στέγαση των φοιτητών. Πρότεινε τμήμα του παλαιού Νοσοκομείου και άλλους χώρους ωστόσο έκτοτε δεν έλαβε καμιά απάντηση.

Ακούστε πάνω τις δηλώσεις της Βενετσιάνας Κυριαζοπούλου και ακολουθούν οι δηλώσεις του Γ.Βαρεμένου και του Γ.Παπαναστασίου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

  1. ΠΑΝΕ-6

    ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΔΕΚΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΜΑΣ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ. ΝΑ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟ.

  2. Στεφανος

    Το πρόβλημα του Αγρινιου ήταν πάντα εκ των έσω, εάν οι τοπικοί παράγοντες θέλανε?? και πανεπιστήμιο αυτόνομο θα είχαμε,η ιονια οδό θα περνούσε από την πλατεία χαντζοπουλου , μέχρι πανεπιστημιακό νοσοκομείο.. πολύ απλά βαζανε το προσωπικό τους συμφέρον πάνω από την πόλη. Ο δήμαρχος του Αγρινιου θα έπρεπε να γίνει νομάρχης,βουλευτης, και πάει λέγοντας,………. έτσι είναι φίλε πανε6 , εμείς φταίμε δεν μας φταίνε οι άλλοι………

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.