Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2020

Διαμαρτυρία της ΟΑΣ στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής

2 (5)Χθες, Τρίτη 27 Μαρτίου, μετά από απόφαση της Oμοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας, έλαβε χώρα παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Αιτωλοακαρνανίας
Στη συνάντηση οι εκπρόσωποι αγροτικών και κτηνοτροφικών συλλόγων αναφέρθηκαν στην μεγάλη καθυστέρηση πληρωμής. Έκαναν λόγο για «σοβαρή ευθύνη της αρμόδιας υπηρεσίας ΔΑΟΚ αφού στην ουσία δεν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό για να αξιολογήσει τους εκατοντάδες φακέλους και να δώσει επιτέλους εντολή πληρωμής» υποστηρίζοντας πως η ολιγωρία που έχει δείξει η ΔΑΟΚ για ελλείψεις που υπάρχουν στους φακέλους χωρίς να ενημερώνονται ταυτόχρονα οι κτηνοτρόφοι από την υπηρεσία ,δημιουργεί πολλά ερωτηματικά».
«Από την πλευρά του ο προϊστάμενος δεν υιοθέτησε καμία από τις ευθύνες του λέγοντας πως όλα έχουν γίνει τέλεια ενώ για τις καθυστερήσεις και ελλείψεις μας είπε πως ευθύνονται αποκλειστικά οι μελετητές που φτιάχνουν τους φακέλους» ισχυρίζεται η ΟΑΣ που έκανε λόγο και για ελλιπείς ελέγχους που υπάρχουν και μάλιστα σε περιόδους αιχμής όπως το Πάσχα σε σχέση με τις αθρόες εισαγωγές κυρίως από τις γύρω βαλκανικές χώρες και τις παράνομες ελληνοποιησεις που γίνονται τόσο στο κρέας όσο και στο γάλα . Η ΟΑΣ απαίτησε άμεσα να ληφθούν μέτρα προστασίας από τέτοιου είδους εισαγωγές αφού- όπως σημειώνει- στην ουσία γίνονται για να πιέσουν τις τιμές προς τα κάτω των ελληνικών προϊόντων.
Η ΟΑΣ και οι σύλλογοι διεκδικούν άμεσα να ανοίξει το σύστημα γρήγορα να διορθωθούν οι όποιες εκκρεμότητες υπάρχουν και επιτέλους να δοθεί η εντολή πληρωμής τόσο για το 2015 όσο και 2016 στη φυτική και στη ζωική παραγωγή . Επίσης ζητούν να δοθούν άμεσα τώρα όλες οι μόνιμες άδειες σταβλικών εγκαταστάσεων στους κτηνοτρόφους αφού υπάρχει ο κίνδυνος όχι μόνο να πεταχτούν έξω από τα προγράμματα αυτά αλλά και να επιστραφούν χρήματα που έχουν πάρει.
Ωστόσο η ΟΑΣ υποστηρίζει πως της έκανε ιδιαίτερη «εντύπωση» για άλλη μια φορά η ισχυρή παρουσία της Αστυνομίας στο χώρο της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας. «Επιβεβαιωνόμαστε λοιπόν ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βλέπει εχθρικά ανθρώπους του μόχθου που διεκδικούν τα αυτονόητα δηλαδή χρήματα που χρωστάει το κράτος από το 2015.Η συγκυβέρνηση έχει σοβαρή ευθύνη για τέτοιου είδους ενέργειες άλλωστε εμείς γνωρίζουμε ότι αντιλαϊκά μέτρα και τρομοκράτηση – καταστολή πάνε παρέα.Κανένας εφησυχασμός ο αγώνας συνεχίζεται», αναφέρει.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.