Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Διαμαρτύρονται οι κυνηγοί του Αγρινίου, τους στηρίζει ο δήμαρχος

Διαμαρτύρονται οι κυνηγοί του Αγρινίου, τους στηρίζει ο δήμαρχος

Ο 1ος Κυνηγετικός Σύλλογος Αγρινίου   διαμαρτύρεται έντονα και ζητά την επαναξιολόγηση του θέματος  και  άρση  της  απαγόρευσης του κυνηγιού.

Όπως αναφέρει το Δ.Σ. του Συλλόγου «σχετικά με την απαγόρευση του κυνηγιού σε όλη την Επικράτεια, τόσο οι κυνηγοί του Αγρινίου όσο και σύσσωμος ο κυνηγετικός κόσμος της περιφέρειας μας, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στις δυσκολίες που περνά η χώρα και η κοινωνία λόγω της πανδημίας, αισθάνεται την υποχρέωση να διαμαρτυρηθεί έντονα γι αυτήν την απόφαση».

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου στηρίζει το αίτημα των κυνηγών και μάλιστα με επιστολή προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος Κωστή Χατζηδάκη ζητά την  επαναξιολόγηση  και  άρση  της  απαγόρευσης του κυνηγιού.

Η  επιστολή προς Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργεια   Κωστή Χατζηδάκη,

Κύριε Υπουργέ,

Ο 1ος Κυνηγετικός Σύλλογος Αγρινίου σε σχετική επιστολή την οποία   μου διαβίβασε, διαμαρτύρεται έντονα και ζητά την επαναξιολόγηση του θέματος  και  άρση  της  απαγόρευσης του κυνηγιού.

Όπως αναφέρει το Δ.Σ. του Συλλόγου σχετικά με την απαγόρευση του κυνηγιού σε όλη την Επικράτεια, τόσο οι κυνηγοί του Αγρινίου όσο και σύσσωμος ο κυνηγετικός κόσμος της περιφέρειας μας, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στις δυσκολίες που περνά η χώρα και η κοινωνία λόγω της πανδημίας, αισθάνεται την υποχρέωση να διαμαρτυρηθεί έντονα γι αυτήν την απόφαση.

Από την πλευρά μου θα αναφέρω ότι,  με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο (Ν.Δ. 86/89, άρθρο 251παρ.1), η θήρα επιτρέπεται να ασκείται ως άθλημα καθ’ όλη την Επικράτεια και ως εκ τούτου θα έπρεπε να συμπεριληφθεί στην κατηγορία εκείνη της ατομικής άθλησης σε εξωτερικούς χώρους, τηρουμένων όλων των νόμιμων μέτρων και διαδικασιών (μάσκες, sms, αριθμός επιβαινόντων σε Ι.Χ αυτοκίνητο), πιστοποιώντας δε την ταυτοπροσωπία και την δραστηριότητα με την επίδειξη της ατομικής άδειας θήρας την οποία υποχρεούται ο κάθε κυνηγός να φέρει μαζί του.

Ανατρέχοντας, επίσης, στο παρελθόν θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι η πολιτική ηγεσία έχει δηλώσει σχετικά με το κυνήγι εν μέσω γενικευμένης καραντίνας ότι δεν αποτελεί στοιχείο συγχρωτισμού, αφού θεωρείται ατομική αθλητική δραστηριότητα και διεξάγεται, όπως γνωρίζουμε όλοι, στην ύπαιθρο.

Κύριε Υπουργέ,

Στηρίζω τις απόψεις των κυνηγών και θεωρώ ότι θα έπρεπε τόσο η πολιτική ηγεσία όσο και το αρμόδιο Υπουργείο να επαναξιολογήσει το θέμα και να άρει αυτή την άδικη απαγόρευση για το σύνολο του κυνηγετικού κόσμου που αριθμεί πάνω από 200.000 πολίτες – κυνηγούς.

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Ανώνυμος

    Ηταν μια λαθος κινηση η απαγορευση της θήρας η οποια πρεπει συντομα να αποκατασταθει…πιστευω ειναι θεμα ημερων.!

  2. Ανώνυμος

    Με την ίδια λογική και κάποιος που έχει ως χόμπι την βόλτα με τη μηχανή του θα έπρεπε να μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερα στους δρόμους και πόσα άλλα παραδείγματα… Δεν πειράζει αφήστε να ζήσει κανένα πουλάκι και γενικά ζωντανό ανεξαρτήτως μεγέθους και είδους που τα έχετε ξεκληρίσει….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.