Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου, 2020

Ανησυχία για το μέλλον των Κοινωνικών Δομών και του δήμου Αγρινίου

ΔΙΑΣΤΑΣΗ Κοινωνική Επιχείρηση: στο πλευρό των εργαζομένων των Κοινωνικών Δομών Αγρινίου

αλληλεγγυηΚαθώς την 28η Φεβρουαρίου ολοκληρώθηκε και η τελευταία (τέταρτη) παράταση λειτουργίας των Κοινωνικών Δομών από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η οποία αφορούσε στην κάλυψη της δαπάνης μισθοδοσίας των εργαζομένων στις Κοινωνικές Δομές, εύλογη είναι η ανησυχία για τη λειτουργία τους, το μέλλον των συμβασιούχων εργαζομένων αλλά και της στήριξης που λαμβάνουν οι ωφελούμενοι.
Οι Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας, λειτούργησαν σε 66 δήμους από όλη την Ελλάδα μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΕΣΠΑ 2007-2013, ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης συγχρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.
Στο δήμο Αγρινίου 30 εργαζόμενοι , απλήρωτοι μάλιστα για πολλούς μήνες, ανησυχούν ενώ αναζητείται η φόρμουλα για τη λειτουργία των επτά δομών όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Ιατρείο, Δημοτικός Λαχανόκηπος κ.α.

Για το ζήτημα, η ΔΙΑΣΤΑΣΗ Κοινωνική Επιχείρηση εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Με αφορμή το από 4/3/2017 δημοσίευμα της εφημερίδας «ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ», αλλά και την ευρύτερη δημόσια συζήτηση που αφορά στη συνέχιση λειτουργίας των Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας του Δήμου Αγρινίου, θέλουμε να ενημερώσουμε για τα παρακάτω:
– στις 28/2/2017 ολοκληρώθηκε το έργο, καθώς και η τελευταία παράταση λειτουργίας των Κοινωνικών Δομών από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η οποία αφορούσε στην κάλυψη της δαπάνης μισθοδοσίας των εργαζομένων στις Κοινωνικές Δομές του Αγρινίου και μικρό τμήμα των λειτουργικών δαπανών τους,

– πράγματι, έχει καθυστερήσει -όπως και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας- η υλοποίηση της πράξης που υπέβαλε ο Δήμος Αγρινίου στο ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας, με βάση το θεσμικό πλαίσιο της οποίας, οι υπάρχουσες δομές παύουν να λειτουργούν και θα αντικατασταθούν από δομές που θα λειτουργούν με αποκλειστική ευθύνη του Δήμου Αγρινίου.

Η ΔΙΑΣΤΑΣΗ Κοινωνική Επιχείρηση ευχαριστεί θερμά τον Δήμο Αγρινίου και την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας & Ακαρνανίας για τη δημιουργική συνεργασία που είχαμε από το 2012 στη βάση της οποίας ιδρύθηκαν, ενισχύθηκαν και λειτούργησαν οι 7 Κοινωνικές Δομές του Αγρινίου.
Θέλουμε, επίσης, να ευχαριστήσουμε τους εργαζόμενους στις Κοινωνικές Δομές για τη συμβολή τους σε αυτό το σημαντικό έργο, καθώς με την εργασία, την υπομονή και την επιμονή τους προσέφεραν τα μέγιστα σε συμπολίτες μας που έχουν πραγματικά ανάγκη.
Η ΔΙΑΣΤΑΣΗ Κοινωνική Επιχείρηση θα συνεχίσει να στηρίζει τις Κοινωνικές Δομές, οι οποίες ευχόμαστε να λειτουργήσουν το συντομότερο, αλλά και αντίστοιχες πρωτοβουλίες και κοινωνικές παρεμβάσεις, προσφέροντας την τεχνογνωσία της στα στελέχη τους και στους εθελοντές.

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Ανώνυμος

    Η δημοτικη αρχη δεν κανει τιποτα απολυτως..ντροπη..οταν ειναι για ψηφο τοτε θα μας ταζουν τα παντα..εργαζομενοι θελουμε να ειμαστε αλλα ουτε αυτο δεν θελουν καποιοι..

  2. LOREAL

    Εσύ Ανώνυμε δεν κατάλαβα. Για τις κοινωνικές υπηρεσίες που κινδυνεύουν εξανίστασαι ή για τη δουλίτσα σου;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.