Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

Η διασταύρωση του Αγίου Δημητρίου στο Αγρίνιο αρχές της δεκαετίας του ’70

Η  διασταύρωση του Αγίου Δημητρίου στο Αγρίνιο αρχές της δεκαετίας του ’70
Η διασταύρωση του Αγίου Δημητρίου. Πηγή: Δήμος Αγρινίου, ο απολογισμός μιας πενταετίας 1967-1972.

Του Λίνου Υφαντή,

Η περιοχή του Αγίου Δημητρίου αναδείχθηκε ως κύρια είσοδος της πόλης μετά την κατάργηση του σιδηροδρομικού σταθμού. Σε αυτό συντέλεσε και η αναβάθμιση των οδικών συγκοινωνιών. Ο Δήμος Αγρινίου επί δικτατορίας εξέδωσε ένα τεύχος με τίτλο “Ο απολογισμός μιας πενταετίας 1967-1972”. Ανάμεσα στα έργα που προβάλλονταν ήταν και το “Πάρκο Αγίου Δημητρίου”, που διακρίνεται στην παραπάνω εικόνα. Η φωτογραφία ίσως τραβήχτηκε από τον νεοσύστατο τότε Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου ή από ένα άλλο υπερυψωμένο σημείο.

Διακρίνεται η σημερινή διασταύρωση του Αγίου Δημητρίου με μια νησίδα κυκλοφορίας στη μέση καθώς και  ο δρόμος προς Δοκίμι που στρίβει  δεξιά. Επίσης το κάτω μέρος της Εθνικής Οδού είναι άκτιστο ενώ η περιοχή “Αη Βασιλιώτικα” δεν έχει οικοδομηθεί πλήρως ακόμα. Αριστερά διακρίνεται ένα λεωφορείο, το οποίο -τρόπον τινά-σηματοδοτεί την νέα εποχή των συγκοινωνιών.

Σήμερα η περιοχή έχει τελείως διαφορετική εικόνα, έχει οικοδομηθεί πυκνά. Επίσης έχουν την έδρα τους πολλές επιχειρήσεις στη σημερινή Εθνική Οδό, η οποία είναι η μόνη διέξοδος από και προς την Ιονία Οδό.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Ανώνυμος

    ΠΙΟ ΠΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ ΠΙΣΤΙΟΛΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.