Σάββατο, 6 Μαρτίου, 2021

Δίκη στο Αγρίνιο: αθώοι οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ που κατηγορήθηκαν για εκβίαση Αιτωλοακαρνάνα επιχειρηματία

Δίκη στο Αγρίνιο: αθώοι οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ που κατηγορήθηκαν για εκβίαση Αιτωλοακαρνάνα επιχειρηματία

H ώρα της Δίκης έφθασε προ ημερών για μια υπόθεση που απασχόλησε τις αστυνομικές αρχές και την κοινή γνώμη τον Φεβρουάριο του 2013.
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου στην δικαστική αίθουσα του Αγρινίου κάθισαν δύο υπάλληλοι του ΣΔΟΕ Πατρών που είχαν συλληφθεί στη Λευκάδα για χρηματισμό. Η υπόθεση εκδικάστηκε σε πρώτο βαθμό και αθωώθηκαν ομοφώνως όπως εξάλλου πρότεινε και ο Εισαγγελέας . Έξι χρόνια όμως έμειναν εκτός υπηρεσίας και υπέστησαν τη διαπόμπευση.
Την καταγγελία είχε κάνει τότε γνωστός Αιτωλοακαρνάνας επιχειρηματίας που δραστηριοποιούνταν στη Λευκάδα και την περιοχή της Βόνιτσας. Ο εν λόγω άνδρας πλέον εκτίει ποινή φυλάκισης για απάτες και άλλα αδικήματα.
Σύμφωνα με όσα είχε ανακοινώσει τότε η Αστυνομία οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ Πάτρας είχαν συλληφθεί για παθητική δωροδοκία και εκβίαση σε βάρος του 57χρονου τότε επιχειρηματία. Υποτίθεται πως του απαιτούσαν εκβιαστικά 15.000 ευρώ προκειμένου να διευθετήσουν ευνοϊκά εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις του. Οι συλλήψεις έγιναν σε καφετέρια στην Λευκάδα όπου υπήρξε προσυννενοημένη συνάντηση τους με τον επιχειρηματία. Μετά τις απολογίες τους μάλιστα κρίθηκαν προφυλακιστέοι…
Έξι χρόνια μετά λοιπόν για τους δύο κατηγορούμενος ήρθε η δικαίωση τους με την ομόφωνη αθώωση τους. «Η απόφαση του Δικαστηρίου ήταν αιτιολογημένη.Δεν υπήρχε το υλικό εκείνο που να αποδείκνυε ότι οι κατηγορούμενοι ήταν υπεύθυνοι για αυτά για τα οποία τους καταλόγιζαν», ανέφερε στο agrinionews.gr o συνήγορος του ενός κατηγορουμένου Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

 1. Κάποιος

  Και γιατί αναφέρετε το ιστορικό του επιχειρηματία

 2. φορης

  Τώρα πως γίνεται και όλοι αυτοί οι υπάλληλοι βγαίνουν πάντα αθώοι από τα Δικαστήρια εκεί στο Αγρίνιο είναι ένα άλλο ερώτημα. Αμέσως κολλάμε και μια ρετσινιά στον επιχειρηματία.
  Εγώ έχω ένα απλό ερώτημα πρός. τους Δικαστές και άλλους.

  Γιατί αυτοί οι ελεγκτές συναντήθηκαν με τον επιχειρηματία σε μία καφετέρια στη Λευκάδα και μάλιστα σε χρόνο εκτός δουλειάς;
  Φαίνεται ότι έχουμε το ρητό κόρακας κοζάκου μάτι δεν βγάζει.
  Εγώ θα έλεγα να μην επιχειρεί κανείς και τα πάρουν όλοι αυτοί το τρίτο το μακρύτερο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.