Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου, 2020

Δήλωση προέδρου ΝΟΔΕ για τη ΝΟΣ με Βορίδη

O πρόεδρος της ΝΟΔΕ Φώτης Τσόλκας
O πρόεδρος της ΝΟΔΕ Φώτης Τσόλκας

Ο Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε Αιτωλοακαρνανίας της Ν.Δ. Φώτιος Τσόλκας αναφορικά με την συνεδρίαση της ΝΟ.Σ του κόμματος   με κεντρικό ομιλητή το Τομεάρχη Δημόσιας Διοίκησης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Αττικής ,Μάκη Βορίδη αναφέρει σε δήλωση του:

Συγκαλούμε τη Νομαρχιακή μας Συνέλευση (ΝΟ.Σ) την Τετάρτη 21 Ιουνίου στις 7:00 μ.μ., στην Συνεδριακή Αίθουσα του Ξενοδοχείου IMPERIAL στο Αγρίνιο, με κεντρικό ομιλητή το Τομεάρχη Δημόσιας Διοίκησης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Αττικής κ. Μάκη Βορίδη, προκειμένου να ενημερώσουμε τα στελέχη και τα μέλη μας και αυτά με τη σειρά τους πολίτες του Νομού μας, για τις Πολιτικές και Οικονομικές εξελίξεις στη Χώρα, μετά το 4ο Μνημόνιο και την 2η αξιολόγηση, καθώς και για τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας πάνω στα θέματα αυτά.

Μέσα σε δύο χρόνια, δύο μνημόνια και μάλιστα με σκληρά μέτρα, από αυτούς που έλεγαν ότι δεν θα πάρουν «ούτε ένα ευρώ μέτρα».

Και όμως πήραν μέτρα μισού δις ευρώ για το 2018, 3,6 δις ευρώ από το 2019 και μετά, δηλαδή συνολικά 14,5 δις ευρώ, με μείωση συντάξεων και αφορολογήτου ορίου.

Δέσμευσαν την Ελλάδα στην επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων ύψους 3,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2022 και για την παραμονή της σε ένα «δημοσιονομικό μονοπάτι» που θα είναι συμβατό με τις υποχρεώσεις της με το κοινοτικό δημοσιονομικό πλαίσιο από το 2023 μέχρι και το 2060 με πρωτογενή πλεονάσματα ύψους τουλάχιστον 2% (ή πάνω αλλά κοντά στο 2%) του ΑΕΠ κατά μέσο όρο ετησίως.

Δεν πέτυχαν καμία σαφή αναφορά για την άμεση ελάφρυνση του χρέους, ούτε την ένταξη της Ελλάδας στο Πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης (QE), για να ανοίξει ο δρόμος της ενίσχυσης ρευστότητας στην οικονομία.

Φτηνοί λεονταρισμοί από ανίκανους διαπραγματευτές που απέτυχαν να εκταμιευθεί για τη χώρα μας το ποσό των 22,9 δις ευρώ που ήταν οι υποχρεώσεις των εταίρων μας (δόση ύψους 13,3 δις ευρώ για το α’ τρίμηνο 2017 και 9,6 δις ευρώ για το β’ τρίμηνο 2017).

Καμώνονται ότι πέτυχαν την εκταμίευση μιας δόσης 8,5 δις ευρώ.

Θυμίζουμε μόνο ότι τα 7,7 δις ευρώ για να αποπληρωθούν τα ομόλογα που λήγουν τον Ιούλιο και για αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων (6,9 δις ευρώ και 0,8 δις ευρώ αντίστοιχα). Τα υπόλοιπα 0,8 δις ευρώ θα δοθούν για αποκατάσταση των ταμειακών διαθεσίμων.

Η αναξιοπιστία του κ. Τσίπρα, τείνει να καταγράψει πλέον τέτοιο ρεκόρ, που μόνο στο βιβλίο Guinness μπορεί να καταχωρηθεί και γι’ αυτό καταφεύγει για άλλη μια φορά στην προσφιλή του μέθοδο της πολιτικής εξαπάτησης.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι τον Οκτώβριο 2016, στο 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ο Πρωθυπουργός δεσμευόταν ότι η β’ αξιολόγηση, η διευθέτηση του ζητήματος του χρέους και η ένταξη της Ελλάδας στο Πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης (QE) της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) θα ολοκληρωνόταν «Όλα Μαζί Ταυτόχρονα»!

Έκτοτε, πέρασαν άπρακτα έξι (6) Eurogroup. Και μετά από κάθε αποτυχημένη συνεδρίαση ο κ. Τσίπρας, ο κ. Τσακαλώτος, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και άλλοι κορυφαίοι Υπουργοί, δήλωναν ότι η συμφωνία «θα» κλείσει στο επόμενο.

Και σήμερα είμαστε μέσα Ιουνίου! Μετά από τόσους μήνες! Παρά τις υποσχέσεις του κ. Τσίπρα, η αβεβαιότητα κόστισε δισεκατομμύρια στην οικονομία μας.

Ο λογαριασμός των μέτρων ανεβαίνει συνεχώς. Από 9 δις ευρώ που είχε επιβαρυνθεί ο ελληνικός λαός μέχρι το τέλος του 2016, όταν και έπρεπε κανονικά να έχει ολοκληρωθεί η β’ αξιολόγηση και όπως διαβεβαίωνε για αυτό ο κ. Τσίπρας, σήμερα, Ιούνιος 2017 ο λογαριασμός μετά τις τροπολογίες που έφερε με διαδικασίες κατεπείγοντος ο κ. Τσίπρας έφτασε στα 14,5 δις ευρώ!

Με μείωση των συντάξεων και ελεύθερη πτώση του αφορολόγητου ορίου με αποτέλεσμα οι χαμηλοσυνταξιούχοι να χάνουν 2-3 συντάξεις και οι χαμηλόμισθοι ένα μηνιάτικο, τα φτωχότερα νοικοκυριά να πλήττονται από το πετσόκομμα των κοινωνικών επιδομάτων και οι ελεύθεροι επαγγελματίες να εξοντώνονται με αδιανόητες ασφαλιστικές εισφορές!

Και όλα αυτά έγιναν γιατί η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αυτοεγκλωβίστηκε! Δεν πήρε τίποτα από όσα ζητούσε. Αντίθετα τα μόνο που πήρε ήταν τα νέα μέτρα λιτότητας και η ψήφιση του 4ου Μνημονίου.

Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι όλα τα Προγράμματα Προσαρμογής, σε όποια χώρα και αν έχουν εφαρμοστεί, εμπεριέχουν βραχυπρόθεσμη ευελιξία στους στόχους και στα μέσα για την επίτευξή τους, με αντάλλαγμα μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα. Έτσι και τα Μνημόνια στην Ελλάδα δεν είναι οι «10 Εντολές».

Το πώς θα πετύχουμε τους δημοσιονομικούς στόχους είναι δικό μας θέμα.

Πιστεύουμε σε ένα άλλο μείγμα πολιτικής, με λιγότερους φόρους και δαπάνες, μεταρρυθμίσεις και αποκρατικοποιήσεις. Ώστε να ανακάμψει η οικονομία και να χρηματοδοτηθούν τα πλεονάσματα από την αύξηση του πλούτου και των εισοδημάτων. Εμείς, πιστεύουμε στις μεταρρυθμίσεις, πιστεύουμε στις αποκρατικοποιήσεις. Πιστεύουμε στη δύναμη της ιδιωτικής οικονομίας και στις ιδιωτικές επενδύσεις. Ο κ. Τσίπρας δεν πιστεύει σε τίποτα από αυτά, για αυτό η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι σήμερα εγκλωβισμένη σε ένα στρατηγικό αδιέξοδο.

 

 

 

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

  1. CHRISTOS

    ΠΡΟΕΔΡΕ ΔΕΝ ΒΑΡΙΕΣΑΙ ΝΑ ΛΕΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ?ΟΛΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΕΣ ΦΥΛΛΑΔΕΣ ΤΩΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ ΑΥΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΙΖΟΥΝ.ΓΙΝΕ ΠΙΟ ΕΥΕΛΙΚΤΟΣ ΚΑΙ ΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ.Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ.ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΓΡΑΜΜΗ ΕΒΡΙΖΑΝ ΧΥΔΑΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΄΄ΑΓΑΠΗΣΑΝ΄΄ ?ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΣΑΤΕ ?ΝΥΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ Ο ΑΓΩΝ ΤΗΣ ΚΑΡΕΚΛΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΩΝ !

  2. Άκης Ροδίτης

    Πρόεδρε, πες και για τον γιο του Καμμένου, που πήρε το κινητό του πατέρα του και μιλάει με όποιον να ναι… #CHRISTOS_SANO

  3. CHRISTOS

    ΝΑ ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΣΕ ΜΕΓΑΛΩΣΕ.ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΗΘΟΣ ΣΟΥ – ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΟΥ……….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.