Τρίτη, 9 Μαρτίου, 2021

Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα: βέλη σε Φαρμάκη για το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα: βέλη σε Φαρμάκη για το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021,  απαντώντας σε επερώτηση της κυρίας Δήμητρας Γεωργακοπούλου-Μπάστα σχετικά με τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας για την προσέλκυση της επένδυσης του γερμανικού εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων, τόνισε πως κάθε συγκροτημένη προσπάθεια προσέλκυσης επενδύσεων στη σημερινή εποχή «δεν γίνεται με μπαλωθιές στον αέρα, δεν υπακούει στα θέλω του καθενός μας και δεν είναι αποτέλεσμα πολιτικών παρεμβάσεων και μεθοδεύσεων της εποχής του Μαυρογυαλούρου», αλλά είναι αποτέλεσμα σοβαρής και εμπεριστατωμένης προσπάθειας.

Στα λεγόμενα του περιφερειάρχη ανταπάντησε η Περιφερειακή  Σύμβουλος Π.Ε. Αχαϊας (με το συνδυασμό «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο»)  κ. Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα  με την ακόλουθη δήλωση:

Κύριε Φαρμάκη,

Με έκπληξη και ιδιαίτερο προβληματισμό διάβασα το Δελτίο Τύπου που εκδώσατε στις 22/1/20, προκειμένου να απαντήσετε στην καλόπιστη πρόταση που σας κατέθεσα στις 22/1/2021 αναφορικά με την ανάγκη διεκδίκησης από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδαςτης επένδυσης του εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων, που πρόκειται να εγκατασταθεί στη χώρα μας.

Προς αποκατάσταση της σκληρής για εσάς πραγματικότητας θα σας θυμίσω ότι, είναι τουλάχιστον ατυχές για εσάς να χαρακτηρίσετε ως: «…χάντρες και καθρεπτάκια ανούσιων και επιζήμιων ψευτο-επενδύσεων» τις πρόσφατες εξαγγελίες της κυβέρνησης σχετικά με την επένδυση ύψους 100 εκ. ευρώ της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Next.e.Go στη χώρα μας για την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων, που θα δημιουργήσει 1.000 άμεσες θέσεις εργασίας και περίπου 5.000 έμμεσες θέσεις εργασίας.

Τις οποίες δυστυχώς για εσάς έκανε ο πρωθυπουργός  κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι φράσεις σας: «…μπαλωθιές στον αέρα» και «…πολιτικών παρεμβάσεων και μεθοδεύσεων της εποχής του Μαυρογυαλούρου» είναι ανάξιες λόγου, καθώς αναπαραγάγουν παθογένειες και τοξικές πολιτικές πρακτικές του παρελθόντος και το μόνο που πετυχαίνουν είναι να υποβαθμίζουν το δημόσιο διάλογο και την τοπική αυτοδιοίκηση στον τόπο μας.

Όσοι παρακολουθούν τη μακρόχρονη αυτοδιοικητική και πολιτική μου διαδρομή,γνωρίζουν ότι αυτή διέπεται από όρους σύνθεσης, συνεργασίας, διεκδίκησης, σκληρήςδουλειάς, προσφοράς και παρακαταθήκης ενός μετρήσιμου αποτελέσματος με πολλαπλασιαστικά οφέλη για τον τόπο και τους πολίτες.

Να γνωρίζετε ότι, η κριτική μου  κινείται πάντα μέσα σε πλαίσιο ευπρέπειας, αξιοπρέπειας, σεβασμού και πολιτικού ήθους.

Δεν θα σχολιάσω την εκτός πολιτικής και αυτοδιοικητικής πραγματικότητας φράση σας  ότι: «…η επένδυση βρίσκεται σε πολύ πρώιμο στάδιο».

Για να σας αποδείξω ότι δυστυχώς «κρατάτε ομπρέλα» την ώρα που «βρέχει» ανάπτυξη, σας παραθέτω link με ιστότοπους, όπου θα διαπιστώσετε ότι στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, την Περιφέρεια Θράκης, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας έχουν ήδη ξεκινήσει να διεκδικούν το αυτονόητο για τον τόπο τους.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

https://ypodomes.com/diekdikei-dynamika-o-volos-ti-megali-ependysi-tis-next-e-go-stin-ellada-poio-akinito-protathike/

ΘΡΑΚΗ

https://www.xronos.gr/politiki/protasi-gia-ti-dimioyrgia-ergostasioy-paragogis-ilektrikon-aytokiniton-ston-evro

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

https://kavalawebnews.gr/eidiseis/oikonomia/%CE%BA%CE%AF%CE%BC%CF%89%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B4%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CE%BB%CE%AD%CE%BC%CE%B5-%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%BF/

ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

https://e-ptolemeos.gr/next-e-go-mobile-diereynatai-ektenos-i-d-makedonia-gia-to-neo-ergostasio-paragogis-ilektrikon-aytokiniton-se-ligi-ora-ta-apokalyptiria-toy-schedioy-apo-ton-k-mitsotaki/

Κύριε Φαρμάκη,

Όσο κι αν διαφωνείτε, τόσο εγώ όσο και η παράταξη μου «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο» στην οποία ανήκω θα συνεχίσουμε να προτείνουμε προς κάθε κατεύθυνση και να διεκδικούμε τη δημιουργία στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας του εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Σας ζητώ, έστω και τώρα να σταθείτε με πολιτική επάρκεια στο ύψος των περιστάσεων και με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων του περιφερειακού συμβουλίου και των κοινωνικών φορέων της περιοχής ( Πανεπιστήμια,  Επιμελητήρια) να συγκροτήσετε μια επιτροπή διεκδίκησης της επένδυσης .

Αντιληφθείτε επιτέλους ότι η ανάπτυξη χρειάζεται όραμα, σχέδιο, συ στράτευση, διεκδίκηση, πολύ δουλειά και προπαντός πολιτική σοβαρότητα. Στοιχεία τα οποία μέχρι σήμερα οι ημέρες και τα έργα σας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μας έχουν αποδείξει ότι, δυστυχώς δεν τα διαθέτετε. Με ειρωνείες, απαξίωση και πολιτική εμπάθεια δεν θα φέρετε ανάπτυξη!

Με εκτίμηση,

Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα,

Αρχιτεκτων  Μηχανικος

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.