Τετάρτη, Ιανουάριος 23, 2019

Το Δημοτικό Συμβούλιο Θέρμου αποδοκίμασε τον αποκλεισμό της Δάφνη Σουλκούκε από τις Εορτές Εξόδου

dafni-exodos (1)

Οι κκ. Βασίλης Λοΐζος και Δάφνη Σουλκούκε εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με την γνωστή υπόθεση του αποκλεισμού της εν λόγω γυναίκας από την αποστολή της Ανάληψης για τις Γιορτές Εξόδου:

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θέρμου μέσα από άριστες δημοκρατικές διαδικασίες το θέμα αποκλεισμού της Δάφνης από την αποστολή για τις ΕΟΡΤΕΣ ΕΞΟΔΟΥ ετέθη ως προ ημερησίας από τον Θόδωρο Κασόλα επικεφαλής της Αντιπολίτευσης όπου και στην ψηφοφορία που ακολούθησε έλαβε τον αριθμό που χρειαζόταν και τέθηκε προς συζήτηση. Όλοι οι εκπρόσωποι των παρατάξεων και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι κατέθεσαν τις απόψεις τους όπως και εμείς το ίδιο , τέθηκαν προς ψηφοφορία 3 διαφορετικά ψηφίσματα και κατά πλειοψηφία επικράτησε το ψήφισμα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μαραγιάννη που αποδοκιμάζει τη μη συμμετοχή της Δάφνης στην αποστολή για την παρέλαση στην ΕΞΟΔΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ . ( το ψήφισμα θα δημοσιευτεί αναλυτικά από τους αρμόδιους )
Η Ανάληψη αποτελεί ένα σημαντικό χωριό που ποτέ στο παρελθόν δεν είχαν παρουσιαστεί τέτοια φαινόμενα , ενώ είναι ένας τόπος με μεγάλη ιστορία και βυζαντινά μνημεία. Επίσης έχει δώσει στην κοινωνία μας σημαντικούς και σπουδαίους ανθρώπους που έχουν υπηρετήσει με επιτυχία σε υψηλές θέσεις ευθύνης .
Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποια πράγματα και δράσεις που έχουμε πραγματοποιήσει και αφορούν την ευρύτερη περιοχή. Η εκπομπή » ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ»  της ΕΡΤ1, η έκδοση ενημερωτικών φυλλαδίων γνωριμίας με το χωριό μας, η παραγωγή ειδικού ντοκιματέρ που προβλήθηκε σε 10 πόλεις και 8 περιφερειακά κανάλια της χώρας μας, η διενέργεια ενημερωτικών ημερίδων σε Αθήνα, Πάτρα, Αγρίνιο, Μεσολόγγι ,Θέρμο και σε 12 χωριά της Ορεινής Τριχωνίδας, συναυλίες, παιδικές παραστάσεις ,τηλεοπτικές εκπομπές, αθλητικές δραστηριότητες και άλλα πολλά που χρειάζεται πολύ χώρος για να περιγραφούν.
Το 1999 ως Τοπικός Σύμβουλος Αναλήψεως στην συνεδρίαση της 24ης Οκτωβρίου με αριθμό Πρακτικού 5 και Αριθμό Πρωτοκόλλου Απόφασης 31 τέθηκε με δική μου πρόταση η ιδέα της συμμετοχής στις εκδηλώσεις ΕΟΡΤΩΝ ΕΞΟΔΟΥ στο Μεσολόγγι, πρόταση που ψηφίστηκε και από του υπόλοιπους 4 συμβούλους τριών διαφορετικών παρατάξεων και έτσι καταφέραμε να γίνει πράξη η δραστηριότητα αυτή. Μάλιστα το 2008 επί Αντιδημαρχίας του κ. Κωνσταντίνου Καρακόϊδα και Προεδρίας στην Ανάληψη του κ. Παναγιώτη Καλογερή εγώ και η σύζυγος μου συμμετείχαμε στην αποστολή χωρίς κανένα πρόβλημα.
Το περασμένο Μάρτιο στις αρχές, η Τοπική Σύμβουλος Αργυρώ Δημητρακάκη σε ανάρτηση της δημοσιοποίησε την εκδήλωση ενδιαφέροντος και συμμετοχής στην φετινή αποστολή για το Μεσολόγγι όπου μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας ( είναι στην διάθεση του καθενός ) εγώ και η Δάφνη στις 13 Μαρτίου 2018 και ώρα 17:20 δηλώσαμε συμμετοχή όπου και μας την έκανε δεκτή με απάντηση της . Μάλιστα πολύ ευγενική και χειριζόμενη άψογα την διαδικασία – και την ευχαριστούμε για αυτό – μας ενημέρωσε για όλες τις λεπτομέρειες μέχρι και τα νούμερα των στολών…
Την Παρασκευή 30 Μαρτίου μου τηλεφωνεί ο Δήμαρχος και μου ανακοινώνει ότι ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας δεν επιθυμεί να συμμετάσχει η σύζυγός μου γιατί είναι Αλβανίδα και με παρακάλεσε να χειριστώ το θέμα χωρίς να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα τις ημέρες εκείνες λόγω των ΕΟΡΤΩΝ ΕΞΟΔΟΥ, εγώ το σεβάστηκα και τον ενημέρωσα ότι μια τέτοια συμπεριφορά ρατσιστικού και κοινωνικού αποκλεισμού θα πρέπει να αποδοκιμαστεί και την Κυριακή το βράδυ θα το κάνω.
Βέβαια όπως φαίνεται και από την επίσημη πρόσκληση ενδιαφέροντος του Δήμου Μεσολογγίου μπορούσαν να συμμετέχουν έως 20 άτομα ( τυπικά σύμφωνα με την πρόσκληση) κάτι που δεν έγινε αφού στην αποστολή της Ανάληψης συμμετείχαν 16 άτομα και μάλιστα στις γυναικείες συμμετοχές υπάρχουν και άτομα μεγαλύτερα αρκετά από την Δάφνη.
Επίσης να αναφέρω ότι και 2 άτομα επιπλέον να υπήρχαν ( που δεν υπήρχαν ) δεν νομίζω ότι θα υπήρχε πρόβλημα την στιγμή που παρέλασαν 8.500 άτομα και η παρέλαση ξεκίνησε μισή ώρα νωρίτερα εξαιτίας της επιπλέον συμμετοχής 25 τμημάτων όπως ανακοινώθηκε από την αρχή του Μεσολογγίου, αφού η μεγαλύτερη συμμετοχή πάντα αποτελεί θετικό πρόσημο για μια εκδήλωση. Αναφέρουμε επίσης και ότι σε συνομιλίες με παλαιότερους υπευθύνους του Δήμου Θέρμου για τις αντίστοιχες παρελάσεις αποτελεί κάτι ευπρόσδεκτο για αυτούς η μεγαλύτερη συμμετοχή ενώ χρήσιμο θα ήταν να ερωτηθούν αντίστοιχες αποστολές από την ευρύτερη περιοχή του Θέρμου πόσα άτομα συμμετείχαν όπως ο ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΘΕΡΜΟΥ ( φωτογραφία της φετινής συμμετοχής του επισυνάπτουμε όπως δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης )
Βέβαια υπάρχουν και μηνύματα στην προσωπική μας αλληλογραφία που καταδεικνύουν το υπόβαθρο αυτής της κίνησης από ελάχιστους ανθρώπους μετρημένους στα δάκτυλα του ενός χεριού ( που είναι στην διάθεση του οποιοδήποτε ).
Να ευχαριστήσουμε όλους τους δημοτικούς συμβούλους που ψήφισαν το συγκεκριμένο ψήφισμα αλλά και αυτούς που ψήφισαν παρόν ή ψήφισαν αρνητικά αφού αυτό σημαίνει δημοκρατικές διαδικασίες.
Τελειώνοντας να τονίσουμε ότι πρέπει να κοιτάμε ψηλά αφού το φως της ημέρας είναι για όλους τους ανθρώπους.
Συνεχίζουμε την δραστηριότητα μας .
ΒΑΣΙΛΗΣ @ ΔΑΦΝΗ

dafni-exodos (1)dafni-exodos (2)

dafni-exodos (3)

dafni-exodos (4)

dafni-exodos (5)

Θέματα που ενδιαφέρουν

4 Σχόλια

  1. ΤΑΚΗΣ

    ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΗ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΔΑΦΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ Τ.Σ. ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΘΕΡΜΟΥ , ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΙΣΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΞΕΦΤΙΛΙΖΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕ ΛΙΚΝΟ ΠΟΛΙΤΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ. ΤΥΦΛΑ ΝΑ’ ΧΕΙ Ο ΓΚΑΙΜΠΕΛΣ.

  2. ΤΑΚΗΣ

    ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙ ΓΚΑΙΜΠΕΛ’Σ ΛΕΜΕ ΟΤΙ: γΚΑΙΜΠΕΛΙΣΜΌς ΕΊΝΑΙ: Η δράση και συμπεριφορά όμοια με εκείνη του σατανικού Γκαίμπελς , υπουργού Προπαγάνδας και Πληροφοριών της χιτλερικής Γερμανίας . Ο γκαιμπελισμός κάνει πράξη το «λέγε , λέγε , όλο και κάτι μένει «. Από τα πολλά ψεύδη κάποια γίνονται πιστευτά και μέσα στη σύγχυση προκαλούν αποπροσανατολισμό , αλλά και πανικό στις μάζες , που δεν μπορούν να διακρίνουν ποιο είναι αληθινό και ποιο ψευδές απ’ όσα λέγονται .

  3. ΚΑΦΕ ΑΜΑΝ

    Ευτυχώς δεν πέρασε το ψήφισμα Κασόλα. Ήταν πολύ σκληρό……… έμοιαζε με πισώπλατη μαχαιριά μεταξύ αξιόλογων στελεχών της Ν.Δ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.