Πέμπτη, 22 Απριλίου, 2021

Επανέρχεται στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινιου το περιβαλλοντικό τέλος της ΔΕΥΑ

Επανέρχεται στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινιου το περιβαλλοντικό τέλος της ΔΕΥΑ

Χωρίς την εκτροπή του Αχελώου η ημερήσια διάταξηMε μοναδικό θέμα την «έγκριση περιβαλλοντικού κόστους και κόστους πόρου για την λεκάνη απορροής ποταμού Αχελώου» (και εισηγητή τον Κ.Κιτσοπάνο,αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΑ που έλαβε σχετική απόφαση ) συνεδριάζει για πρώτη φορά το 2020 το δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020.

Τα θέμα επανέρχεται στην ατζέντα αν και είχε συζητηθεί σε παλαιότερη συνεδρίαση όταν και αποφασιστηκε ομόφωνα να μην επιβληθεί το τέλος.

Σύμφωνα με όσα είναι γνωστά οι ΔΕΥΑ υποχρεούνται με κοινοποίηση αποφάσεων των κατά τόπους Διευθύνσεων Υδάτων να εφαρμόσουν στα τιμολόγιά τους το Περιβαλλοντικό Τέλος, το οποίο υπολογίζεται βάσει των κυβικών που καταναλώνει ο τελικός καταναλωτής. Η ΔΕΥΑ μέσω τον λογαριασμών θα εισπράττει το τέλος και θα το αποδίδει στο Πράσινο Ταμείο.

Ωστόσο απορίες προκαλεί το γεγονός πως η δημοτική αρχή δεν δράττεται της ευκαιρίας να θέσει στην ατζέντα και το ζήτημα της εκτροπής του Αχελώου. Μια επικαιροποιημένη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου θα ήταν χρήσιμη στον αγώνα ενάντια στις μεθοδεύσεις για την επανεκκίνηση των έργων της εκτροπής.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.