Σάββατο, 17 Απριλίου, 2021

Δυσαρέσκεια αστυνομικών για την εμπλοκή τους στους ελέγχους για κορωνοϊό στο αεροδρόμιο Ακτίου

Δυσαρέσκεια αστυνομικών για την εμπλοκή τους στους ελέγχους για κορωνοϊό στο αεροδρόμιο Ακτίου

“Εστω και ένας συνάδελφός μας που είχε οποιαδήποτε εμπλοκή με τους δειγματοληπτικούς αυτούς εργαστηριακούς ελέγχους νοσήσει θα ζητήσουμε την ποινική δίωξη των υπευθύνων” λέει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας.

Αστυνομικοί συνδράμουν στους ελέγχους για κορωνοϊό που διενεργούνται σε αλλοδαπούς που φθάνουν στο αεροδρόμιο Ακτίου χωρίς αυτό να προβλέπεται.

Δεν διαθέτουν άλλωστε ιατρικές γνώσεις ούτε τους έχει χορηγηθεί ο κατάλληλος ολόσωμος υγειονομικός εξοπλισμός.

Τα ανωτέρω καταγγέλλει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας με έγγραφο της προς την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Ζητά λοιπόν η Ένωση από την ΠΟΑΣΥ ενέργειες για την επίλυση του θέματος που έχει προκύψει πριν δημιουργηθούν περαιτέρω σοβαρά προβλήματα και προειδοποιεί ότι «σε περίπτωση που έστω και ένας συνάδελφός μας που είχε οποιαδήποτε εμπλοκή με τους δειγματοληπτικούς αυτούς εργαστηριακούς ελέγχους νοσήσει θα ζητήσουμε την ποινική δίωξη των υπευθύνων».

Αναφέρει η επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων:

Την 28 Ιουνίου 2020 εκδόθηκε η υπ’ αριθ Δ1α/ΓΠ.ιοκ.40383 Κ.Υ.Α. με θέμα: «Επιβολή του μέτρου του δειγματοληπτικού εργαστηριακού ελέγχου και του προσωρινού περιορισμού προσώπων που εισέρχονται από την αλλοδαπή, προς περιορισμό της διασποράς του COVID-19’’.

Ειδικότερα στο άρθρο 1 παρ. 2 αναφέρεται ρητά : ‘’Τα πρόσωπα που εισέρχονται στην Χώρα με οποιονδήποτε τρόπο και από οποιοδήποτε κράτος της αλλοδαπής , συμπεριλαμβανομένων και των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης , υποχρεούνται όπως επιδεικνύουν έντυπο ή ηλεκτρονικό αντίγραφο της φόρμας της παρ.1 στα κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας που είναι επιφορτισμένα με τη διενέργεια ιατρικών ελέγχων.»
Παρόλο που ανωτέρω Κ.Υ.Α. δεν αναφέρει πουθενά για τους αστυνομικούς, αυτοί ενεπλάκησαν στους ανωτέρω ελέγχους στον Αερολιμένα Ακτίου Βόνιτσας, οι οποίοι:
α) Δεν προβλέπεται από την ανωτέρω Κ.Υ.Α. η εμπλοκή τους για το παραπάνω θέμα.
β) δεν έχουν καμία σχετική εκπαίδευση ούτε ιατρικές γνώσεις.
γ) δεν τους έχει χορηγηθεί ο κατάλληλος ολόσωμος υγειονομικός εξοπλισμός αλλά κάνουν χρήση του βασικού μόνο υγειονομικού εξοπλισμού (μάσκα – γάντια) με άμεσο κίνδυνο για την υγεία τους αφού είναι αυτοί που έρχονται πρώτοι σε άμεση σωματική επαφή με όλους τους πολίτες ξένων κρατών που επισκέπτονται την Χώρα μας.

Η Ένωσή μας επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της για τα μέλη της και κάνει γνωστό ότι σε περίπτωση που έστω και ένας συνάδελφός μας που είχε οποιαδήποτε εμπλοκή με τους δειγματοληπτικούς αυτούς εργαστηριακούς ελέγχους νοσήσει θα ζητήσουμε την ποινική δίωξη των υπευθύνων.
Παρακαλούμε για τις δικές σας άμεσες ενέργειες για την επίλυση του θέματος που έχει προκύψει πριν δημιουργηθούν περαιτέρω σοβαρά προβλήματα.

Φωτό αρχείου: 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.