Δευτέρα, 19 Απριλίου, 2021

Eμπλοκή στο έργο κατασκευής της νεάς Εθνικής οδού Αγρινίου-Καρπενησίου

Eμπλοκή στο έργο κατασκευής της νεάς Εθνικής οδού Αγρινίου-Καρπενησίου
Σας είχαμε αναφέρει σε παλαιότερη ανάρτηση ότι μέσα στον Αύγουστο θα δημοπρατούνταν το πρώτο κομμάτι της εθνικής οδού Αγρινίου-Καρπενησίου, μήκους 20 περίπου χιλιομέτρων, που θα ξεκινούσε από το Αγρίνιο και θα κατέληγε στο χωριό Αμπέλια του δήμου Παρακαμπυλίων.Ο Αύγουστος μπήκε και δημοπράτηση δεν είδαμε. Φήμες φέρνουν ότι το έργο καθυστερεί να ξεκινήσει λόγω της επιμονής κάποιων να γίνει μεν η νεα εθνική οδός, αλλά να μην γίνει το πρώτο κομμάτι που έχει ως αφετηρία τη πόλη του Αγρινίου, αλλά να ξεκινήσει αντίστροφα, από το Καρπενήσι.
Ας μην ξεχνάμε ότι οι φωνές στην Ευρυτανία είναι αρκετά υπολογίσιμες.Δεν είναι τυχαίο ότι έχουν για το μέγεθος του νομού αρκετά προσεγμένο οδικό δίκτυο.Πολλοί ψάχνουν την απάντηση στην εποχή που οι μονοεδρικές περιφέρειες έπαιζαν καθοριστικό ρόλο στο καταμερισμό των εδρών. Τότε δίνονταν μεγάλη προσοχή σε αυτές, προκειμένου να κερδηθούν εκλογικά( Βλ εποχές εκλογής Ντόρας Μπακογιάννη).
Παρόλο που οι εποχές αυτές πέρασαν, εξακολουθούν οι Ευρυτάνες να προσέχουν ακόμα το οδικό τους δίκτυο και γενικά να ακολουθούν σταθερή πορεία ανάπτυξης.
Ας αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση για εμάς και ας ξυπνήσουμε λιγάκι, μπας και ξεκινήσει επιτέλους κανένας δρόμος στο “προκομμένο” μας νομό, ο οποίος σε τελική ανάλυση είναι πολύ μεγαλύτερος και έχει πολύ περισσότερο πληθυσμό από την όμορη Ευρυτανία.
Μια βόλτα στο όμορφο Καρπενήσι θα σας πείσει: Περάστε τα όρια των νομών είτε από Λαμπύρι, είτε από Κρεμαστά, είτε από Αγαλιανό, είτε από Ίναχο και δείτε πόσο ξαφνικά αλλάζει το οδικό δίκτυο!Αυτό αρκεί για να δείτε πόσο πίσω έχουμε μείνει.
Και ο ύπνος συνεχίζεται..

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.