Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Εφιστά προσοχή ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιτωλoακαρνανίας- Συστάσεις για τη λειτουργία των φαρμακείων

Εφιστά προσοχή ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιτωλoακαρνανίας- Συστάσεις για τη λειτουργία των φαρμακείων

«Με την προσοχή όλων μας θα περάσουμε με ασφάλεια στην επόμενη φάση αντιμετώπισης της πανδημίας» δήλωσε ο Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας Θανάσης Παπαθανάσης στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Μαζί το Σαββατοκύριακο».

«Με τη συμμόρφωση όλων μας στις οδηγίες των ειδικών και διατηρώντας τις αποστάσεις και τα μέτρα αντισηψίας θα πετύχουμε με ασφάλεια την επιστροφή στην κανονικότητα», τόνισε.

Παράλληλα,  ο κ. Παπαθανάσης αναφέρθηκε και στο θέμα των μασκών και τη χρησιμότητά τους καθώς και στα μέτρα στήριξης που θα πρέπει να ληφθούν από την κυβέρνηση για τα φαρμακεία που από την πρώτη στιγμή της πανδημίας βρέθηκαν στην εμπροσθοφυλακή της μάχης και της προσφοράς προς τους πολίτες.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος απέστειλε συστάσεις στα μέλη του που αφορούν στον τρόπο λειτουργίας των φαρμακείων την επόμενη περίοδο. Συγκεκριμένα:

1. Χρήση Μάσκας από τους εργαζόμενους στον χώρο του φαρμακείου σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του σχεδίου αποκλιμάκωσης περιοριστικών μέτρων του ΕΟΔΥ, όπου γίνεται αναφορά περί αυστηρής σύστασης
2. Χρήση Μάσκας από όσους προσέρχονται στο φαρμακείο, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του σχεδίου αποκλιμάκωσης περιοριστικών μέτρων του ΕΟΔΥ, όπου γίνεται αναφορά περί αυστηρής σύστασης
3. Τοποθέτηση διαχωριστικού μέσου (πχ. Plexiglass ή τζάμι) στον χώρο του πάγκου του φαρμακείου.
4. Συχνότατος αερισμός όλου του εσωτερικού χώρου του φαρμακείου.
5. Τοποθέτηση στον χώρο του φαρμακείου αντισηπτικών (περιεκτικότητας τουλάχιστον 70% v/v σε αλκοόλη) για τους πολίτες που προσέρχονται στο φαρμακείο.
6. Διατήρηση απόστασης 2 μέτρων μεταξύ των πολιτών που προσέρχονται στο φαρμακείο.
7. Χρήση σχετικής σήμανσης (αυτοκόλλητα σηματοδότησης στο πάτωμα κλπ).
8. Ορθή διαχείριση του αριθμού των πολιτών που εισέρχονται στο φαρμακείο ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα του φαρμακείου.
9. Συχνή απολύμανση του χώρου του φαρμακείου, των επιφανειών, των τηλεφώνων, πληκτρολογίων κλπ.
10. Για τους συναδέλφους, οι οποίοι για προσωπικούς λόγους (πχ λόγους υγείας) επιθυμούν να εξυπηρετούν από την θυρίδα ασφαλείας ισχύει το υπ’ αριθμόν πρωτοκόλλου Δ3(β0/Γ.Π./οικ.18817/17.3.2020 έγγραφο του Υπουργού Υγείας με θέμα «Εξυπηρέτηση πολιτών από ειδική θυρίδα φαρμακείων λόγω ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19».

«Όλοι μαζί με συνεργασία και συμμόρφωση στις συστάσεις και τις οδηγίες των ειδικών θα περάσουμε με ασφάλεια στην επόμενη μέρα» κατέληξε ο κ.Παπαθανάσης.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.