Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2022

«’Εφυγε» ο Αιτωλοακαρνάνας κορυφαίος φωτογράφος Πάνος Στεργιάκης- Συλλυπητήρια του δημάρχου Θέρμου

«’Εφυγε» ο Αιτωλοακαρνάνας κορυφαίος φωτογράφος Πάνος Στεργιάκης- Συλλυπητήρια του δημάρχου Θέρμου

Θλίψη προκάλεσε στην Αιτωλοακαρνανία η είδηση το θανάτου του σημαντικού φωτογράφου Πάνου Στεργιάκη

Ο Πάνος Στεργιάκης που καταγόταν από τη Μυρτιά Θέρμου ξεκίνησε το 1965 την επαγγελματική του διαδρομή  ασχολούμενος με τη φωτογραφία θεάτρου . Από τότε και για 57 ολόκληρα χρόνια έδινε διαρκώς δυναμικό παρών στην ελληνική φωτογραφική αγορά.

Λίγα χρόνια μετά το ξεκίνημά του πέρασε στη φωτογράφιση αγώνων αυτοκινήτου, με έντονη παρουσία στο Ράλι Ακρόπολις όπου απέσπασε πολλές διακρίσεις για τις ριψοκίνδυνες και συναρπαστικές φωτογραφίες του, συνεργαζόμενος με το περιοδικο 4 Τροχοί και την Ελληνική Λέσχη Περιηγήσεων και Αυτοκινήτου (ΕΛΠΑ).

Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του διαδρομής συνεργάστηκε με πολλές εταιρίες και επί 35 χρόνια ήταν ο μόνιμος συνεργάτης της L’oreal φωτογραφίζοντας τα προϊόντα και τις εκδηλώσεις της εταιρίας.

Από το 1983, μαζί με τους συνεργάτες του, άνοιξε ένα από τα πρώτα φωτογραφικά εργαστήρια στην Ελλάδα, το οποίο μέχρι και σήμερα, εκτυπώνει και παρέχει υπηρεσίες με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας.

Ο τελευταίος αποχαιρετισμός στον Πάνο Στεργιάκη θα δοθεί την προσεχή Παρασκευή 27/5, στις 10πμ στο ναό Προφήτης Ηλίας της Κάτω Μυρτιάς (Τριχωνίδα).

Δήμαρχος Θέρμου: υπήρξε πρεσβευτής του τόπου μας

Ο δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Με οδύνη πληροφορήθηκα την απώλεια του εξαιρετικού φίλου , αγαπημένου συμπολίτη και κορυφαίου φωτογράφου Πάνου Στεργιάκη .

Ο Δήμος Θέρμου είχε βραβεύσει τον Παναγιώτη για την μεγάλη του προσφορά , αφού υπήρξε ο πρεσβευτής του τόπου μας , δημοσιεύοντας πολλές φωτογραφίες από την λίμνη , τα μοναστήρια μας , την αγαπημένη του Μυρτιά , το Θέρμο , σε πολλά ελληνικά και ξένα περιοδικά .

Θα τον αποχαιρετήσουμε την Παρασκευή ώρα 12:00 το μεσημέρι στον αγαπημένο του Αη ΛΙΑ Γουρίτσας (Κάτω Μυρτιά) , εκεί που αποθανάτιζε με τον φωτογραφικό του φακό το ηλιοβασίλεμα , την Τριχωνίδα , τα πλατάνια του χωριού του , που τόσο λάτρεψε .

Καλό Ταξίδι Παναγιώτη !

Πληροφορίες και φωτογραφία από www.nexusmedia.gr 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.