Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2021

Eιδικότητα “Θρησκευτικού Τουρισμού & Προσκυνηματικών Περιηγήσεων” στο ΔΙΕΚ Μεσολογγίου

Eιδικότητα “Θρησκευτικού Τουρισμού & Προσκυνηματικών Περιηγήσεων” στο ΔΙΕΚ Μεσολογγίου

 Το ΔΙΕΚ Μεσολογγίου, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, προωθεί την ειδικότητα “Θρησκευτικού Τουρισμού & Προσκυνηματικών Περιηγήσεων”.

Σύμφωνα μ το ΔΙΕΚ Μεσολογγίου, ο θρησκευτικός τουρισμός είναι μια εναλλακτική μορφή τουρισμού, που πηγάζει από την ανάγκη των πιστών να γνωρίσουν τη μεγαλοπρέπεια της πίστης τους και να έρθουν πιο κοντά στη θρησκεία τους. Αυτή η ανάγκη και αναζήτηση των πιστών έχει αποτελέσει εδώ και δεκάδες χρονιά τον κύριο λόγο επίσκεψης σε συγκεκριμένους προορισμούς. Αρκετοί προορισμοί γνωρίζουν άνθιση κυρίως λόγω των πιστών που έρχονται να επισκεφτούν τα θρησκευτικά μνημεία.
Αν και είναι μεγάλες οι δυνατότητες ανάπτυξης του θρησκευτικού τουρισμού στη χώρα μας, λόγω του πλήθους των θρησκευτικών μνημείων, των βυζαντινών εκκλησιών και των μοναστηριών, το «προϊόν» είναι ακόμα υπό διαμόρφωση, καθώς μέχρι τώρα κυρίως εντάσσεται ως επίσκεψη στο γενικότερο πρόγραμμα των tour operators ή της κρουαζιέρας ή στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων ενοριών και συλλόγων στο εσωτερικό.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.