Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου, 2020

Εκδήλωση στο χώρο του Καπνικού Σταθμού Έρευνας Αγρινίου

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας των Μουσείων η Ιστορική-Αρχαιολογική Εταιρεία Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, σε συνεργασία με τον Δήμο Αγρινίου, διοργάνωσε στο χώρο του Καπνικού Σταθμού Έρευνας Αγρινίου εορταστική εκδήλωση αφιερωμένη στην πρόταση της να δημιουργηθεί στις εγκαταστάσεις και στο χώρο του Κ.Σ.Ε.Α. ένας πολυχώρος Πολιτισμού και Μνήμης με κεντρικό στόχο την λειτουργία στο χώρο αυτό του Μουσείου Καπνού της πόλης του Αγρινίου.
Η Ιστορική-Αρχαιολογική αναφέρει πως η πρόταση αυτή στηρίχθηκε από τον Δήμο Αγρινίου και το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας και ο σχετικός φάκελος για την έγκριση της κατά χρήση παραχώρησης των εγκαταστάσεων και του χώρου από το ΥΠΑΑΤ στο Δήμο Αγρινίου ευρίσκεται στο Υπουργείο, το οποίο αντιμετωπίζει θετικά την εν λόγω παραχώρηση.
Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο Αντιπρόεδρος της Εταιρείας κ. Σκιαδάς Νίκος και ο πρώην προϊστάμενος του Καπνικού Σταθμού κ. Ντζάνης Ηλίας οι οποίοι αναφέρθηκαν στην οικονομική και κοινωνική σημασία της καπνοκαλλιέργειας και στην συμβολή του Κ.Σ.Ε.Α. στην αγροτική και πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής, καθώς και στο ρόλο της Ιστορικής και Αρχαιολογικής Εταιρείας στη διατήρηση και αξιοποίηση του Καπνικού Σταθμού ως πολυχώρου μνήμης και πολιτισμού. Χαιρετισμό έκανε στην εκδήλωση εκ μέρους του Δήμου Αγρινίου η Αντιδήμαρχος αρμόδια για τον Πολιτισμό κ. Παπαγεωργίου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.