Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου, 2020

Εκπαίδευση της ΕΟΕΔ Μεσολογγίου στο ΕΚΑΒ Πάτρας

eoed-mes-ekav (1)

Η Εθελοντική Ομάδα Έρευνας Διάσωσης (Ε.Ο.Ε.Δ.) Μεσολογγίου στο πλαίσιο της συνεχούς και διαρκούς εκπαίδευσης των μελών της βρέθηκε την Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018 στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.) Πάτρας.
Σκοπός της επίσκεψης ήταν η εκπαίδευση νέων αλλά και παλιών μελών πάνω σε θέματα Α’ Βοηθειών και αντιμετώπισης απειλητικών για την ζωή καταστάσεων.
Τα μέλη εκπαιδεύτηκαν τόσο σε θεωρητική όσο και σε πρακτική εξάσκηση πανό σε: Αντιμετώπιση επειγουσών καταστάσεων, χειρισμούς για την εξασφάλιση της αναπνοής, βασική καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), πνιγμό, κακώσεις, κατάγματα, αιμορραγίες, επείγουσες παθολογικές καταστάσεις, εγκαύματα, χημικά εγκαύματα, τσιμπήματα, μάζικες καταστροφές, σενάριο σωστής διαλογής, χρήση φορείου, πως βγάζουν κράνος σε περίπτωση ατυχήματος, αυτόματο απινιδωτή, απεγκλωβισμό πολυτραυματία από αυτοκίνητο κ.α.
«Για ακόμη μια φορά οι Διασώστες της Ε.Ο.Ε.Δ. ήρθαμε στο ΕΚΑΒ για να εκπαιδευτούμε πάνω σε θέματα αντιμετώπισης απειλητικών για την ζωή καταστάσεων, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της εκπαίδευσης και πλήρως καταρτισμένοι είμαστε πλέον σε θέση να ανταποκριθούμε σε ένα ευρύ φάσμα αντιμετώπισης κοινών ασθενειών και τραυματισμών που αφορούν περιστατικά σε ενήλικες, παιδιά και βρέφη. Η Ε.Ο.Ε.Δ ευχαριστεί θερμά την Διοίκηση και τον Διοικητή του Ε.Κ.Α.Β. Ιορδάνη Αμπατζίδη καθώς και τους Εκπαιδευτές Διασώστες του Ε.Κ.Α.Β. Παναγιώτη Μικέ και Γεώργιο Παπαμιχαήλ» δήλωσε ο Αρχηγός της Ε.Ο.Ε.Δ. Μεσολογγίου, Διονύσης Τσιρόγλου.

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

eoed-mes-ekav (2)

eoed-mes-ekav (3)

eoed-mes-ekav (4)

eoed-mes-ekav (5)

eoed-mes-ekav (6)

eoed-mes-ekav (7)

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.