Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Έκτακτη σύσκεψη στο Δημαρχείο Αγρινίου για τον “Ιανό”

Έκτακτη σύσκεψη στο Δημαρχείο Αγρινίου για τον “Ιανό”

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη νωρίτερα  το απόγευμα στην οποία μετείχαν ο Γεν. Γραμ. Δ.Τζιώλης, ο Αντιδήμαρχος Σωτήρης Κολοβός και υπηρεσιακοί παράγοντες προκειμένου να τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα ο μηχανισμός του Δήμου ενόψει επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Με απόφαση του Δημάρχου αποφασίστηκε η συνεδρίαση του Συντονιστικού  Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αγρινίου την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου στις 8.30 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στην οδό Αναστασιάδη 1.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

 • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
 • Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
 • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους
 • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).
 • Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
 • Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
 • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ.www.astynomia.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

 1. Τάκης

  Μήπως πρέπει και ο Δήμος να μεριμνήσει ώστε να καθαριστούν όσα φρεάτια χρειάζονται καθαρισμό;

 2. Ανωνιμος

  Καλές οι συσκέψεις αλλά δώστε εντολή να καθαριστούν τα φρεατια και οι χειμαροι που έχουν αποφραχτει από σκουπίδια, φερτα υλικά, Πλάτανο φύλλα που είναι γεμάτα έως τις σχάρες στην συμβολή των οδών Δ. ΚΑΛΛΕΡΓΗ 1 & ΒΑΡΝΑΚΙΏΤΗ ΓΩΝΊΑ ΚΑΙ ΠΈΡΙΞ ΜΈΧΡΙ ΌΛΩΝ ΤΩΝ ΟΔΏΝ ΔΕΞΙΆ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΆ ΤΗΣ ΟΔΟΎ ΚΑΛΛΕΡΓΗ ΜΈΧΡΙ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΊΟ ΠΡΏΗΝ ΑΛΕΞΆΝΤΕΡ. ΕΠΊΣΗΣ ΤΑ ΠΛΑΤΆΝΙΑ ΕΊΝΑΙ ΌΛΑ ΣΆΠΙΑ ΚΑ ΑΚΛΑΔΕΥΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΙΣΧΥΡΆ ΜΠΟΦΌΡ ΘΑ ΈΡΘΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΦΆΛΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΚΕΠΕΣ ΑΥΤ/ΤΩΝ ΚΑΙ ΒΕΡΑΝΤΕΣ ΣΠΙΤΙΏΝ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.