Τρίτη, 13 Απριλίου, 2021

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι κατηγορούμενοι για την «βιομηχανία» λαθραίων τσιγάρων στο Αγρίνιο

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι κατηγορούμενοι για την «βιομηχανία» λαθραίων τσιγάρων στο Αγρίνιο

Ημέρα απολογιών ήταν η σημερινή για τα πέντε άτομα που συνελήφθησαν την περασμένη Δευτέρα για την υπόθεση του παράνομου εργοστασίου επεξεργασίας καπνού και παρασκευής – συσκευασίας τσιγάρων που εντοπίστηκε στην περιοχή των Καλυβίων Αγρινίου.

Οι τέσσερις άνδρες και η μία γυναίκα πέρασαν το κατώφλι της αρμόδιας Ανακρίτριας Αγρινίου και έδωσαν τις εξηγήσεις τους. Εν συνεχεία αφέθηκαν ελεύθεροι αφού τους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι. Ειδικότερα, τους επιβάλλεται εμφάνιση στο οικείο αστυνομικό τμήμα καθε 1η και 16η του μήνα, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και καταβολή (εντός τριμήνου) εγγύησης 10.000 ευρώ .

Οι κατηγορούμενοι, που έχουν στενές συγγενικές σχέσεις, συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία και λαθρεμπορία βιομηχανοποιημένων καπνών.

Ωστόσο η διαδικασία υπολογισμού των διαφυγόντων δασμών δεν έχει ολοκληρωθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες και από το τελικό ύψος τους θα κριθεί το οριστικό κατηγορητήριο.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές οι κατηγορούμενοι , τουλάχιστον από το Μάρτιο του 2019, είχαν εγκαταστήσει παράνομο εργοστάσιο, σε αποθήκη στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου Καλυβίων του δήμου Αγρινίου.

Στην αποθήκη – εργοστάσιο, εντοπίστηκε πλήρως εξοπλισμένη γραμμή παρασκευής – συσκευασίας τσιγάρων ενώ σε αυτή εργάζονταν τα 12 μη συλληφθέντα αλλοδαπά άτομα .

Εντός του παράνομου εργοστασίου  μάλιστα υπήρχαν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι για τη διαμονή και σίτιση των εργαζόμενων, ώστε να μην μετακινούνται καθημερινά και με αυτόν τον τρόπο ελαχιστοποιούνταν οι πιθανότητες εντοπισμού τους.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.