Παρασκευή, Απρίλιος 26, 2019

Έναρξη Προγράμματος Διαδικτυακής Τηλεκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης «Θεαίτητος»

image005 copy Οι συνεχείς εξελίξειςστις επιστήμες υγείας και την έρευνα, καθώς και οι υψηλές απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς εργασίας, καθιστούν τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση αναγκαία για τον σύγχρονο επαγγελματία υγείας και εργαζόμενο γενικότερα. Μεταξύ των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας, το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο διαθέτει Προγράμματα Σπουδών ιδιαίτερης φυσιογνωμίας στον ελληνικό χώρο,και από το έτος ίδρυσής του (1990) έως σήμερα χαρακτηρίζεται από υψηλό επίπεδο ερευνητικού έργου και διεθνούς παρουσίας. Τα χαρακτηριστικά αυτά διασφαλίζουν όχι μόνο ένα ποιοτικό ακαδημαϊκό περιβάλλον για τους φοιτητές του, αλλά καιτην επιστημονική αρτιότητα και την επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων του.

Τοκέντρο Δια Βίου Μάθησης του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου,λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας για δια βίου μάθησηκαι προωθώντας την αριστεία σε όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης, εγκαινιάζει το πρόγραμμα «Θεαίτητος», ένα πρόγραμμα εξ αποστάσεως ηλεκτρονικής μη τυπικής εκπαίδευσης, κατάρτισης και εξειδίκευσης ενηλίκων.

Το πρόγραμμα «Θεαίτητος» έχει στόχο να καλύψει ένα ευρύ φάσμα γνωστικών αντικειμένωνσχετικών με την επιστήμη της διατροφής, την επιστήμη της άσκησης, και γενικότερα τις επιστήμες υγείας, μέσα από ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα που φέρουν τηνυπογραφή διακεκριμένων και διεθνώς αναγνωρισμένων Καθηγητών και επιστημόνων.

Το πρόγραμμα«Θεαίτητος» διεξάγεται αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου,προσφέροντας στους εκπαιδευόμενους τη δυνατότητα αυτόνομης παρακολούθησηςχωρίς να είναι απαραίτητη η παρουσία τους σε κάποιο συγκεκριμένο χώρο και για κάποιο συγκεκριμένο χρόνο.Η διδασκαλία στο πρόγραμμα βασίζεται σε καινοτόμες μεθόδους τηλεκπαίδευσης, μέσω μιας ειδικά διαμορφωμένης φιλικής προς τον χρήστη εκπαιδευτικής πλατφόρμας σε συνδυασμό με τη συνεχή καθοδήγηση των εκπαιδευτώντουπρογράμματος.

Τα παρεχόμενα εκπαιδευτικά προγράμματα απευθύνονται σε απόφοιτους και φοιτητές ΑΕΙ και ΤΕΙ, απόφοιτους ΙΕΚ και απόφοιτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.Μέσα από την παρακολούθησή τουςοι εκπαιδευόμενοι έχουν τη δυνατότητανα αποκτήσουν πιστοποιημένη κατάρτιση σε θέματα που άπτονται των επιστημών υγείας, καθώς και να καλλιεργήσουν δεξιότητες στον ευρύτερο τομέα της πρόληψης και της προαγωγής της υγείας.Επιπλέον, οι εκπαιδευόμενοι μπορούν να επωφεληθούν από τις υπηρεσίες του γραφείου σταδιοδρομίας του προγράμματος, όπως η ενημέρωση για σπουδές, υποτροφίες καιθέσεις εργασίας, καθώς καιυπηρεσίες σχετικά με τη σύνταξη βιογραφικού σημειώματος, την εξοικείωση με τεχνικές αναζήτησης εργασίας και τη διαδικασία συνέντευξης για εύρεσηεργασίας.

Η αυλαία του προγράμματος «Θεαίτητος» ανοίγει με δύο εκπαιδευτικά προγράμματαπου πραγματεύονται φλέγοντα ζητήματα στους τομείς της διατροφής και της άσκησης. Συγκεκριμένα,στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Βασικές Αρχές Διαχείρισης της Παχυσαρκίας Ενηλίκων»παρουσιάζονται οι βασικές διαστάσεις της νοσογόνου οντότητας της παχυσαρκίας, εστιάζοντας στην εμπεριστατωμένη διαχείρισή της, ενώτο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Βασικές Αρχές Αθλητικής Διατροφής» έχει ως κεντρικό άξονα τις βασικές αρχές που διέπουν την επιστήμη της αθλητικής διατροφής και τις ιδιαιτερότητες της διατροφικής υποστήριξης του ασκούμενου. Η ημερομηνία έναρξης του πρώτου κύκλου των δύο εκπαιδευτικών προγραμμάτων θα ανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο.

Για περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο, τις προϋποθέσεις συμμετοχήςκαι τον τρόπο διεξαγωγής των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, αλλά και γιανα ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία νέα του προγράμματος «Θεαίτητος» μπορείτε να επισκεφθείτετην ιστοσελίδα του προγράμματος (http://www.theaititos.com), να εγγραφείτε στο newsletter ή να γίνετε μέλος στη σελίδα του στο Facebook.

image003 copy

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.