Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

Έναρξη της νέας χρονιάς στα σχολεία του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

Έναρξη της νέας χρονιάς στα σχολεία του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

3Το 1ο Γυμνάσιο, το 2ο Δημοτικό – Νηπιαγωγείο και Δημητρούκειο Ειδικό Σχολείο καθώς και το 2ο Γυμνάσιο, επισκέφθηκε σήμερα διαδοχικά ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος, συμμετέχοντας στην τελετή αγιασμού για τη νέα σχολική χρονιά.

Ο Νίκος Καραπάνος απευθυνόμενος σε γονείς, εκπαιδευτικούς και παιδιά ευχήθηκε καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, με πλήρωση ονείρων, επιδιώξεων και στόχων. Όπως σημείωσε η παιδεία και η κατάκτηση της γνώσης ευρύτερα, αποτελούν θεμελιώδη πυλώνα εξέλιξης της κοινωνίας, ο οποίος βασίζεται αποκλειστικά στη νέα γενιά. Ρόλος του σχολείου, πρόσθεσε, πέρα από τη μετάδοση της γνώσης είναι επίσης η δημιουργική διαμόρφωση του χαρακτήρα κάθε μαθητή και μαθήτριας σε κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης, σύμφωνα με αξίες και πρότυπα που συνθέτουν ολοκληρωμένες, μαχητικές και δραστήριες προσωπικότητες.
Διαβεβαίωσε δε, ότι ο Δήμος θα είναι υποστηρικτής, συμπαραστάτης και αρωγός αυτής της δημιουργικής προσπάθειας.
Κατά την τελετή αγιασμού στο νεόδμητο κτήριο που στεγάζει το 2ο Γυμνάσιο, ο Νίκος Καραπάνος ζήτησε από όλους το σεβασμό και τη διαφύλαξη του κτηριακού χώρου, ο οποίος – όπως είπε- αποτελεί ένα «στολίδι» για την εκπαιδευτική κοινότητα.
Κατά τις επισκέψεις στα σχολικά συγκροτήματα, ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου συνοδεύτηκε από τον Αντιδήμαρχο Σπ. Καρβέλη και τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Αν. Σκαρμούτσο , ενώ κατά την τελετή αγιασμού του 2ου Γυμνασίου παρευρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ Γ. Κοντογιάννης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Λαμ. Σταθόπουλος και η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ειρ. Καλαμάκη.

87 6 5 4 3 2 1

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.