Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2020

Ένας διαδραστικός περίπατος μνήμης στο Αγρίνιο…(φωτό)

Δράση για την ημέρα Μουσείων από την «ΔΡΩ – Κίνηση Πολιτών για την Αιτωλοακαρνανία»

agrinio_palia_ktiria_2Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων, η «ΔΡΩ – Κίνηση Πολιτών για την Αιτωλοακαρνανία» σε συνεργασία με τον Δήμο Αγρινίου, διοργάνωσε σήμερα, δράση- εκδήλωση με τίτλο «διαΔΡΩμή – International  Museum Day 2018».

Στόχος ήταν να στηριχθεί ενεργά η βασική αρχή του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων: «τα μουσεία πρέπει να είναι φορείς πολιτιστικών ανταλλαγών, για την ενίσχυση της μάθησης, για την προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης, για την ειρήνη και τη συνεργασία μεταξύ των ανθρώπων».

Ένας διαδραστικός περίπατος μνήμης στην πόλη…

Ο περίπατος στον οποίο συμμετείχαν πολλοί συμπολίτες μας, ξεκίνησε από τις αποθήκες ¨Παπαπέτρου¨,  με αφηγητή τον καθηγητή Βασίλη Πατρώνη.

Πρώτη στάση στον σταθμό του παλιού τραίνου, με αφηγητή τον Γιώργο Μαυρίκα και κατόπιν έγινε πέρασμα από τις αποθήκες Παπαστράτου και τις Αποθήκες Καμποσιώρα.

agrinio_palia_ktiria_9Δεύτερη στάση στην οικία Χατζή, με αφηγητή τον Γ. Χατζή.

agrinio_palia_ktiria_12Τρίτη στάση στην Δημοτική Λαχαναγορά με αφηγήτρια την Γίτσα Πανταζή-Ναστούλη Καμποσιώρα. Ακολούθησε πέρασμα από το  Παπαστράτειο Μουσείο.

Τερματισμός στην  Δημοτική Βιβλιοθήκη και την Γλυπτοθήκη “Καπράλου”.

agrinio_palia_ktiria_17Πραγματοποιήθηκε συζήτηση εντός της Γλυπτοθήκης ¨Καπράλου¨ με την εικαστικό Κωνσταντίνα Σκαπετούλια, με θέμα: «Το μουσείο ως σύγχρονος φορέας τέχνης και πολιτισμού».

agrinio_palia_ktiria_18Παράλληλα πραγματοποιήθηκε μοτοπορεία από τους δρόμους της πόλης στα “ίχνη” του αρχαίου θεάτρου Στράτου και επιστροφή στην Δημοτική Βιβλιοθήκη, από την Λέσχη μοτοσυκλέτας Αγρινίου, ΛΕΜΟΤΑ.

agrinio_palia_ktiria_19Επίσης λειτούργησε έκθεση καλλιτεχνικών έργων στους χώρους της δημοτικής βιβλιοθήκης με έργα ζωγραφικής του Λάμπρου Κατσαντώνη και φωτογραφικά έργα του Γιώργου Ρίζου, με θέμα το παλαιό Αγρίνιο, καθώς και φωτογραφικά έργα του Πάνου Καλτσά με θέμα «Αιθιοπία: Ενας άγνωστος χριστιανικός πολιτισμός».

agrinio_palia_ktiria_20Οι δράσεις ολοκληρώθηκαν με την συναυλία των «Blues Bash» στον προαύλιο χώρο της Βιβλιοθήκης.

Επιμέλεια κειμένου-φωτογραφίες: Γιώργος Πανταζόπουλος

….

agrinio_palia_ktiria_3 agrinio_palia_ktiria_4 agrinio_palia_ktiria_5 agrinio_palia_ktiria_6 agrinio_palia_ktiria_7 agrinio_palia_ktiria_8agrinio_palia_ktiria_10 (1) agrinio_palia_ktiria_11agrinio_palia_ktiria_13 agrinio_palia_ktiria_14 agrinio_palia_ktiria_15 agrinio_palia_ktiria_16

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.