Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

Ενεργοί Δημότες Αγρινίου: «Το 2019 ας είναι έτος συστράτευσης όλων των δημοκρατικών αντιμνημονιακών αυτοδιοικητικών δυνάμεων!»

Ενεργοί Δημότες Αγρινίου: «Το 2019 ας είναι έτος συστράτευσης όλων των δημοκρατικών αντιμνημονιακών αυτοδιοικητικών δυνάμεων!»

 «Το  2019 ας είναι έτος συστράτευσης όλων των δημοκρατικών αντιμνημονιακών αυτοδιοικητικών δυνάμεων!», αναφέρει η νεοσύστατη Κίνηση  « Ενεργοί Δημότες Αγρινίου». Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με την εκπνοή του 2018 και την είσοδο του 2019 η εξαθλιωμένη κοινωνία συνεχίζει να τραβάει την ανηφόρα, όπως αυτή έχει προδιαγραφεί από τα μνημόνια και τους σχετικούς εφαρμοστικούς  νόμους· όπως σε όλη τη χώρα, έτσι και στο Αγρίνιο και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αγρινίου.

Αυτές οι πολιτικές, που στην αυτοδιοίκηση εκφράζονται με τον «Καλλικράτη» συνολικά, αλλά και με τη γκρίζα περιοχή του «Κλεισθένη», θα συνεχίσουν και θα ενταθούν το 2019 και τα επόμενα χρόνια. Αυτές οι πολιτικές,  βάζοντας την κοινωνία στη «σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού» και  προσφέροντας στα συμφέροντα του οικονομικού νεοφιλελευθερισμού, απέραντο κερδοσκοπικό πεδίο σε τομείς όπως το νερό, τα απορρίμματα, το ρεύμα και γενικά τα δημόσια αγαθά, στην ουσία καταργούν την τοπική αυτοδιοίκηση και την κοινή ωφέλεια.

Δυστυχώς στην κατεύθυνση αυτών των πολιτικών ομονοούν όλες εκείνες οι μνημονιακές αυτοδιοικητικές δυνάμεις, που φιλοδοξούν να καταλάβουν τους δημαρχιακούς θώκους και να εξασφαλίσουν  πλειοψηφίες στα αυριανά Δημοτικά  Συμβούλια  με παρασκηνιακές συνεννοήσεις και παζαρέματα αξιωμάτων, ερήμην της κοινωνίας και έξω από τους κανόνες της διαφάνειας και της δημοκρατίας.

Υπάρχει ωστόσο η  μεγάλη δυνατότητα όλων των δημοκρατικών αντιμνημονιακών δυνάμεων να συμπορευτούν  στο εξής και εν όψει των δημοτικών εκλογών το Μάη του 2019, να διεκδικήσουν και να υλοποιήσουν  δημοκρατικά  και με επιχειρήματα, μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην κοινωνία εκείνες τις πολιτικές που ανακουφίζουν τους πολίτες και ιδιαίτερα τις φτωχοποιημένες οικογένειες του Δήμου μας.

Φιλοδοξία μας είναι, με την προσπάθειά μας, να σηματοδοτήσουμε μια νέα αντίληψη για το ρόλο της τοπικής κοινωνίας, την   εναλλακτική μας πρόταση και προοπτική  για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Μία και μόνη προϋπόθεση απαιτείται κι αυτή είναι η συνεργασία όλων των αυτοδιοικητικών αντιμνημονιακών δημοκρατικών δυνάμεων, όλων των δημοκρατικών πολιτών, πέρα και πάνω από προσωπικές επιδιώξεις και ματαιοδοξίες.  Αυτή η ευκαιρία δεν πρέπει να χαθεί.

Το 2019 ας είναι η χρονιά όπου η κοινωνία θα βρεθεί πιο ψηλά από προσωπικές, και ολιγαρχικές επιδιώξεις.

Να μη χάσουμε την ευκαιρία!

Ευχές για ένα νέο λαϊκό αυτοδιοικητικό κίνημα με την κοινωνία σε δράση!

Ευχές για ένα ελπιδοφόρο 2019!

Ευχές για υγεία και αποτελεσματικό αγώνα σε όλους τους πολίτες!

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.