Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2021

Ενός λεπτού σιγή και Ψήφισμα (με διαφωνίες) για την απώλεια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Ενός λεπτού σιγή και Ψήφισμα (με διαφωνίες) για την απώλεια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

2-75Ξεκίνησε πριν λίγα λεπτά η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου. Πρώτο εκτός ημερησίας διάταξης θέμα τέθηκε από τον πρόεδρο Β.Φωτάκη η πρόταση έκδοσης ψηφίσματος για την απωλεια του τέως πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
Το ψήφισμα εγκρίθηκε κατα πλειοψηφία καθώς εκφράστηκε διαφωνία από τη Λαϊκή Συσπέιρωση και το Ανυπότακτο Αγρίνιο. Ειδικότερα ο Τ.Παπανικολάου της ΛΑ.Σ. υποστήριξε ότι ο εκλιπών υπηρέτησε όχι το δημόσιο συμφέρον αλλά τα συμφέροντα της αστικής τάξης. Ο κ.Μερμίγκης ανέφερε ,μεταξύ άλλων, πως ο Κ.Μητσοτάκης έβαλε “τόνους μπετόν και όχι λιθαράκι για να φθάσει η χώρα εδώ που έφθασε” και είπε πως δεν συμμετέχει στο πένθος αναφέροντας ως προσωπική του επιρροή το γεγονός πως επι διακυβέρνησης Μητσοτάκη “ειχαμε νεκρό τον Ν.Τεμπονέρα”. Οι εν λόγω σύμβουλοι αποχώρησαν από την αίθουσα όταν τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.
Με το ψήφισμα εκφράστηκε η θλίψη του δημοτικού συμβουλίου για την απώλεια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, εκφράζοντας συλλυπητήρια τονίζοντας πως άσκησε υποδειγματικά τα καθήκοντα του και με συνέπεια, με ήθος και εθνική αξιοπρέπεια.
Ο δήμος Αγρινίου συμμετέχει στο πένθος με τη σημαία να κυματίζει μεσίστια στο δημαρχείο.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγρινίου, σε συνεδρίαση του στις 29/5/ 2017 μετά το θλιβερό άγγελμα της εκδημίας του

Πρώην Πρωθυπουργού της Ελλάδας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη
Εκφράζει τη θλίψη του, καθώς και τη θλίψη των πολιτών του Δήμου Αγρινίου, για την απώλεια  του, δηλώνοντας τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του.
Σε όλη την διάρκεια του δημόσιου βίου του ο εκδημήσας άσκησε υποδειγματικά τα καθήκοντά του, με ήθος, με εθνική αξιοπρέπεια και συνέπεια έναντι του δημοσίου συμφέροντος.
Συμμετέχει στο εθνικό πένθος με την ανάρτηση μεσίστιας της Ελληνικής Σημαίας στο Δημοτικό Κατάστημα.
Τήρηση ενός λεπτού σιγής στην μνήμη του εκλιπόντος.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Φωτάκης Φ. Βασίλειος

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. FJK

    Ποσο μικροψυχοι ειναι καποιοι.Ουτε στο θανατο δεν μπορουν να φερθουν ανθρωπινα.ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ,αν ξερετε τις συγκεκριμενες λεξεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.