Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Έντονη διαμαρτυρία των γονέων των νηπιαγωγείων Παναιτωλίου για την καθαριότητα στα σχολεία

Έντονη διαμαρτυρία των γονέων των νηπιαγωγείων Παναιτωλίου για την καθαριότητα στα σχολεία

Έντονα διαμαρτύρονται οι γονείς των νηπιαγωγείων του Παναιτωλίου για την ελλιπη καθαριότητα των σχολείων.

Υπογραμμίζουν πως στο νηπιαγωγείο (το 1ο είναι και ολοήμερο) τοποθετήθηκε καθαρίστρια μειωμένου ωραρίου (3.30 ώρες), γεγονός που καθιστά αδύνατη την τήρηση του υγειονομικού πρωτόκολλου για την καθαριότητα, που το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας έχει στείλει στα σχολειά.

Σχετικό ζήτημα έχει προκύψει και σε άλλα σχολεία ωστόσο οι γονείς των νηπιαγωγείων του Παναιτωλίου καλούν τους αρμοδίους να αναλάβουν την ευθύνη. Η ανακοίνωση τους

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Οι γονείς του 1ου Νηπιαγωγείου Παναιτωλίου,συγκεντρωθήκαμε την Τρίτη, 22/9/2020, προκειμένου να ενημερωθούμε για τα προβλήματα του σχολείου μας ιδιαίτερα ανήσυχοι, κυρίως για το γεγονός ό,τι ,εν μέσω πανδημίας,αφού τα σχολειά έμειναν χωρίς καθαρίστριες μέχρι την παραμονή έναρξης μαθημάτων, ΔΥΣΤΥΧΩΣ το πρόβλημα συνεχίζεται!
Και στο Νηπ/γείο μας, που είναι Ολοήμερο, τοποθετήθηκε καθαρίστρια μειωμένου ωραρίου (3.30 ώρες), γεγονός που καθιστά αδύνατη την τήρηση του υγειονομικού πρωτόκολλου για την καθαριότητα, που το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας έχει στείλει στα σχολειά.
Οι εκπαιδευτικοί του νηπιαγωγείου, αφού καθάρισαν όλα τα πράγματα του σχολείου για την έναρξη των μαθημάτων, συνέχισαν και την πρώτη εβδομάδα να καλύπτουν την έλλειψη σωστής καθαριότητας των αιθουσών, κάτι που δεν είναι φυσικά στην αρμοδιότητά τους! Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί και οι γονείς να σιωπούμε!!
Η Προϊσταμένη έστειλε από την προηγούμενη εβδομάδα έγγραφη ερώτηση στον Δήμο Αγρινίου για το πως θα εφαρμοστεί το ωράριο καθαριότητας και απάντηση δεν πήρε… Στη συγκέντρωσή μας κλήθηκε, μέσω του σχολείου να συμμετέχει και ο υπεύθυνος του Δήμου και  το Τοπικό  Συμβούλιο Παναιτωλίου εγγράφως, για το θέμα. Αμφότεροι, για δικούς τους λόγους ο καθένας, δεν παρευρέθηκαν.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπ/κών Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Αγρινίου-Θέρμου και μας ενημέρωσε για τις μεγάλες ελλείψεις ακόμα, σε εκπαιδευτικούς και προσωπικό καθαριότητας σε πολλά σχολεία και τις περιοχής μας!! Επίσης παρευρέθηκαν και εκδήλωσαν την ανησυχία τους και γονείς του 2ου Νηπιαγωγείου Παναιτωλίου, που αντιμετωπίζει το ίδιο ακριβώς με εμάς πρόβλημα!!

-ΕΠΕΙΔΗ θεωρουμε την ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ  ΠΑΝΤΑ, ΑΛΛΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΩΡΑ με την πανδημία ΠΡΩΤΕΥΟΝ ζήτημα για την υγεία των παιδιών μας!!!

-ΕΠΕΙΔΗ υπήρξε ο χρόνος του καλοκαιριού για να έχει λυθεί το θέμα ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ!

-ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ, ακόμη και στο πιο μικρό χωριό, δεν δικαιούται τέτοιας αντιμετώπισης από τους θεσμικά υπεύθυνους και δεν τίθεται θέμα μεγαλύτερων ή μικρότερων σχολικών μονάδων! -Επειδή είμαστε ΠΙΣΩ κι από την λύση της προηγούμενης σχολικής χρονιάς (που δεν είχαμε μπροστά μας τον κακό χειμώνα, που έρχεται και την έξαρση των κρουσμάτων), όπου τουλάχιστον καθαρίζονταν τα σχολεία στο διάλειμμα και στο πέρας των μαθημάτων.

-ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ να ζητάμε από τη μια να φορούν μικρά παιδιά 4-6 ετών για πολλές ώρες την μάσκα, επιδεικνύοντας την  πολύτιμη ατομική ευθύνη και από την άλλη, ΝΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ   ΦΕΤΟΣ, ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ, ο αριθμός των παιδιών ανά τμήμα και να μην υπάρχει ΣΩΣΤΗ καθαριότητα, όπως οι επιστήμονες ζητούν!!! ΡΩΤΑΜΕ, Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ????

– Για όλους τους παραπάνω λόγους
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΕΙ ΚΑΙ ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!!
Καλούμε επίσης τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών και τους Συλλόγους Γονέων να κάνουμε ότι μπορούμε για ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ, στο δύσκολο καιρό που περνάμε, το αυτονόητο, Η ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!!!

ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ 1ου ΚΑΙ 2ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

  1. ΝΤΡΟΠΗ!!!

    ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΑΝ ΣΤΟ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΧΩΡΟΥΣ ΤΑ ΝΗΠ/ΓΕΙΑ,ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ 25ΑΡΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΚΤΙΡΙΑ-ΜΑΓΑΖΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΕΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ ΑΥΛΕΣ!!!!!ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΙΟ ΝΑ ΚΑΛΠΑΖΕΙ? ΜΟΝΟ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟ ,ΠΟΥ ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ “ΤΑ ΞΥΝΑΝ” !!!!!!!!!!!!!! ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΜΗΔΕΝ!!!!!! ΜΟΝΟ ΝΤΡΟΠΗ… ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΜΩΡΑ ΠΑΙΔΙΑ!! ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ, ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ!!! ΑΛΛΑ ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ! ΗΘΕΛΕΣΤΑ ΚΑΙ ΠΑΘΕΣΤΑ!!!

  2. ΕΛΕΟΣ!!!

    Μετά τους φταίνε οι ΄νέοι που συνωστίζονται . Το εγγονάκι μου παει σε νηπιαγωγείο στο Αγρίνιο που είναι μαγαζί ΄,δεν έχει παράθυρα,έχει περισσότερα παιδάκια,από πέρυσι,1 τουαλέτα για όλα τα παιδιά και αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα να συμβαίνουν το 2020,μέσα στη μεγαλύτερη πόλη του νομού…. αν δεν καθαρίζονται κι όλας ,όπως πρέπει,εισαγγελέας δεν υπάρχει γι την υγεία των μωρών παιδιών να παρέμβει? μόνο να καλύπτουν τα οικονομικά λαμόγια είναι οι βαρβάτοι εισαγγελείς???? Ντροπή και στη κυβέρνηση που αύξησε τα παιδιά τωρα με τη πανδημία,ντροπή και στο Δήμο που δεν παίρνει όσες καθαρίστριες χρειάζονται για όλα τα σχολειά!!! Λες και ζούμε σε τριτοκοσμική χώρα,που θέλουμε να μαστε και Ευρωπαίοι τρομάρα μας!!!!

  3. ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΗΚΩΣΕΙ!

    ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΕΙΕΙΣ??????? ΤΙ ΒΓΑΙΝΕΙ Η ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΊΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ?????ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ??? ΝΑ ΠΕΤΑΝΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΣΕ ΜΑΣ???? ΤΙ Σ@ΑΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ??? ΧΡΟΝΟ ΜΑΣ ΖΗΤΗΣΑΝ,ΚΛΗΣΤΗΚΑΜΕ ΜΕΣΑ,ΚΛΗΣΑΜΕ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΑΣ,ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ…ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑΝΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΣΕ ΡΑΤΖΑ!!! ΑΥΤΟΙ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ??? ΜΠΑΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΣΤΑ ΘΕΑΤΡΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΟΥΝΑΝ ΤΩΡΑ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ.???…ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΣΗΚΩΣΕΙ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΣ, ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΕΤΣΙ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.