Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου, 2020

Εντυπωσίασαν τα άλογα στο εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου στα Καλύβια

kalyvia-agios-georgios-aloga

Με κατάνυξη και θρησκευτική ευλάβεια πραγματοποιήθηκε το πρωί, παρουσία πλήθος πιστών, ο Όρθρος και η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία μετ΄ αρτοκλασίας από τον ιερέα Θεοδόσιο Αθανασόπουλο, προς τιμή του προστάτη Αγίου Γεωργίου, στο παλιό εξωκλήσι που βρίσκεται λίγο έξω από τα Καλύβια.

Όπως κάθε χρόνο τα Καλύβια τιμούν τη γιορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου και έτσι πάρα πολλοί πιστοί προσήλθαν να προσκυνήσουν την Ιερή Εικόνα του  και άναψαν ένα κερί για να τους προστατεύει και να τους χαρίζει υγεία…

Τις εντυπώσεις κέρδισαν τα όμορφα άλογα με τους καβαλάρηδες, οι οποίοι  έφθασαν στο εξωκλήσι  μεταφέροντας μια μικρή εικόνα του αγίου για να προσκυνήσουν και να πάρουν τη θεία χάρη του Άι Γιώργη!

Για να τιμήσουν τον άγιο, οι καβαλάρηδες ιππεύοντας τα υπερήφανα άλογά τους, έκαναν τρεις φορές τον γύρο του ναού και αφού ξεπέζεψαν προσκήνησαν ευλαβικά την εικόνα του Άι Γιώργη!

Στον Άϊ Γιώργη προσήλθαν οι δάσκαλοι και οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου, ενώ πολύτιμη ήταν η βοήθεια του Προϊσταμένου Γ. Αναστασίου και του προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας Αγρινίου για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον αύλειο χώρο του ναού προσφέρθηκαν γλυκίσματα, αναψυκτικά και παγωτά, από τον Σύλλογο Γυναικών Καλυβίων «Η Δήμητρα».

Να αναφέρουμε ότι, στη συνέχεια, οι αναβάτες καλπάζοντας με τα άλογά τους κατευθύνθηκαν προς τα Καλύβια και διέσχισαν τους κεντρικούς δρόμους, ενώ ολοκλήρωσαν την κυκλική διαδρομή τους πηγαίνοντας προς τον οικισμό Αγ. Γεωργίου.

Σημειωτέον επίσης ότι, η Τοπική Κοινότητα Καλυβίων και ο Πρόεδρος Γρ. Τσελεπής, σε αγαστή συνεργασία  με τον Σύλλογο Γυναικών Καλυβίων και  τον Ιππικό Σύλλογο Καλυβίων, είχαν κάνει τις προηγούμενες ημέρες πολλές προετοιμασίες προκειμένου να οργανωθεί η γιορτή, αλλά και για να υπάρχουν περισσότερα άλογα και αναβάτες από κάθε άλλη χρονιά…

Πηγή: kalyvia.gr

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.