Τρίτη, 30 Νοεμβρίου, 2021

Η ΕΟΕΔ Μεσολογγίου στο Μάτι: “Ηθικό χρέος μας η επιστροφή στον τόπο της καταστροφής”

Η ΕΟΕΔ Μεσολογγίου στο Μάτι: “Ηθικό χρέος μας η επιστροφή στον τόπο της καταστροφής”
Σήμερα, Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018, κλιμάκιο της Εθελοντικής Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης Ι.Π. Μεσολογγίου μετέβη στην περιοχή «Μάτι» της Ανατολικής Αττικής με στόχο την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας ,για δεύτερη φορά, στις πληγείσες, από τις φονικές πυρκαγιές του Ιουλίου, περιοχές.
Πέρα από την μεταφορά των αγαθών τα μέλη της ομάδας προχώρησαν και σε μια συμβολική κίνηση. Βρέθηκαν στο σημείο όπου εντοπίστηκαν απανθρακωμένοι οι 26 συνάνθρωποι μας και κατέθεσαν μία ανθοδέσμη ως ελάχιστο φόρο τιμής στα δεκάδες θύματα της πρωτοφανούς αυτής τραγωδίας.

Ο αρχηγός της ομάδας, Διονύσιος Τσιρόγλου, δήλωσε: «Θεωρήσαμε ηθικό χρέος μας να βρεθούμε και πάλι στην ταλαιπωρημένη αυτή περιοχή, καθώς από την πρώτη στιγμή βιώσαμε και εμείς οι ίδιοι την ανείπωτη καταστροφή που συγκλόνισε τους πάντες.
Αυτή την φορά όμως αισθανθήκαμε αναγκαίο , πέρα από την παροχή υλικών αγαθών στους συνανθρώπους μας που προσπαθούν να συνεχίσουν τις ζωές τους μέσα κυριολεκτικά από τα αποκαΐδια, να αποδώσουμε έναν ελάχιστο φόρο τιμής στην μνήμη όλων αυτών που χάθηκαν άδικα».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.