Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου, 2021

Έτοιμοι για παν ενδεχόμενο δήλωσαν στο Συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας στο Αγρίνιο

Έτοιμοι για παν ενδεχόμενο δήλωσαν στο Συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας στο Αγρίνιο

Ολοκληρώθηκε στο Δημαρχείο Αγρινίου η έκτακτη συνεδρίαση του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας με τους φορείς πρώτης απόκρισης ενόψει εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων στην ευρύτερη περιοχή.

Όπως εξήγησε βέβαια και ο αντιδήμαρχος, αρμόδιος σε θέματα Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Γκρίζης, οι πιο πρόσφατες προγνώσεις κάνουν μάλλον ξεκάθαρο πως δεν πρόκειται ακραία καιρικά φαινόμενα να πλήξουν την περιοχή: «οι δυνατοί άνεμοι και τα προβλήματα που ήδη δημιουργούνται σε ορισμένες περιοχές του Μεσολογγίου , μας έκαναν να θεωρήσουμε χρήσιμη μια τέτοια συνάντηση, γιατί πάνω από όλα προέχει ο μεταξύ μας συντονισμός. Αυτό που έχουμε πει, είναι πως τον πρώτο λόγο έχει η Πυροσβεστική Υπηρεσία και πρέπει όλοι, υπηρεσίες και πολίτες, να ακολουθούμε τις οδηγίες της», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Γκρίζης, που τόνισε πως τα μηχανήματα του δήμου είναι σε πλήρη ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο.

Όπως τόνισε ο κ. Γκρίζης: «η σύσκεψη πραγματοποιείται προκειμένου οι εμπλεκόμενοι φορείς να συνεργαστούν για την αποφυγή προβλημάτων σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων. Οι υπηρεσίες του Δήμου Αγρινίου είναι σε απόλυτη ετοιμότητα,στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας, αν και όπως διαφαίνεται δεν θα αντιμετωπίσουμε σοβαρά προβλήματα. Τον πρώτο λόγο  έχει η Πυροσβεστική Υπηρεσία και πρέπει όλοι, υπηρεσίες και πολίτες, να ακολουθούμε τις οδηγίες της. Ο Δήμος έχει στην διάθεσή του εκτός από τα μηχανήματα ιδιοκτησίας του  και μισθωμένα μηχανήματα και είναι σε επιφυλακή αν ενταθούν τα φαινόμενα».

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων οι κ. Βελλής και Βαϊνάς από τη ΔΕΔΔΗΕ, που σχολίασαν πως τα δίκτυα ηλεκτροδότησης στην περιοχή δεν είναι απίθανο να παρουσιάσουν προβλήματα κυρίως λόγω των ανέμων, ξεκαθάρισε ωστόσο πως οι υπάλληλοι θα βρίσκονται «επί ποδός» για την άμεση αντιμετώπισή τους.

Οι  κκ. Σπυρόπουλος από το Α.Τ. Αγρινίου και Νταλαπέρας από το τμήμα Τροχαίας, κατέδειξαν τα σημεία επικινδυνότητας στον ιστό της πόλης, υπενθύμισαν πού είχαν εντοπιστεί τα μεγάλα προβλήματα στις περσινές πλημμύρες στο Αγρίνιο και εξήγησαν ότι όσο περνά από το χέρι της Τροχαίας  η ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων είναι διασφαλισμένη σε κάθε ενδεχόμενο.

Στη σύσκεψη μεταξύ άλλων βρέθηκαν εκπρόσωποι του ΕΚΑΒ, της διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου , ο αντιδήμαρχος κ. Μελιάδης,  και από τη ΔΕΥΑΑ Αγρινίου ο Δημ. Σκορδόπουλος.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο πρόεδρος του Συντονιστικού Αντιδήμαρχος Νίκος Γκρίζης, ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Μελιάδης, ο πρόεδρος του δημοτικού Συμβουλίου Β. Φωτάκης , ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Κ. Σπυρόπουλος  , ο  διοικητής  του Τμήματος Τροχαίας Θ. Νταλαπέρας  ,ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΑ Μίμης Σκορδόπουλος, εκπρόσωποι του ΔΕΔΔΗΕ, του ΕΚΑΒ, διευθυντές και προϊστάμενοι της Τεχνικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αγρινίου και η κ. Ανθούλα Μακρή, υπεύθυνη της Ακτίνας Εθελοντισμού.

Στο συντονιστικό δεν υπήρξε εκπρόσωπος από πλευρά της Πυροσβεστική αφού ο διοικητής της Π.Υ. Αγρινίου κ. Στρ. Πετράκης και ο διοικητής νομού κ. Χρ. Μπόκας, που επρόκειτο να παραστούν, χρειάστηκε να μεταβούν στα Αμπέλια Παρακαμπυλίων για φωτιά που είναι εκεί σε εξέλιξη.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.