Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Η ΕΟΕΔ στην 8η Πανελλήνια Άσκηση Συνεργασίας

Η ΕΟΕΔ στην 8η Πανελλήνια Άσκηση Συνεργασίας

1Η Εθελοντική Ομάδα Έρευνας Διάσωσης-Ε.Ο.Ε.Δ Μεσολογγίου με 10μελές κλιμάκιο Διασωστών ταξίδεψε στον Άγιο Δημήτριο Πιερίας (Όλυμπος) το τριήμερο 19-21 Μαΐου για να συμμετέχει στην 8η Άσκηση Συνεργασίας Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας.Ήταν με θέμα την «Αντιμετώπιση Καταστροφών – Έρευνα & Διάσωση» συνέπεια σεισμού,που διοργάνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας, Η άσκηση διεξήχθη σε διάφορα σημεία του χωριού. Τα μέλη της Ε.Ο.Ε.Δ κλήθηκαν να συνδράμουν σε σενάρια όπως, Α.Έρευνα και διάσωση αγνοουμένων σε υπό κατάρευση κτήρια, παροχή πρώτων βοηθειών και ψυχολογική υποστήριξη. Μεταφορά πολυτραυματειων στον σταθμό Α΄Βοηθειων και διακομιδή στα συνεργαζόμενα νοσοκομεία.
Β. Αναζήτηση αγνοουμένου σε δασική περιοχή, παροχή πρώτων βοηθειών και μεταφορά σε ασθενοφόρο με την χ΄ρηση τεχνικής flying fox.
Γ. Διάσωση αγνοουμένου και παροχή πρώτων βοηθειών έπειτα από παράσυρση ισχυρού ρέματος , απεγκλωβισμός τραυματία από αυτοκινητικό ατύχημα πτώσης σε γκρεμό και κατάσβεση φωτιάς έπειτα από ανάφλεξη καυσίμων στο εμπλεκόμενο αυτοκίνητο. Δ. Δασοπυρόσβεση με χρήση πυροσβεστικών οχημάτων,εγκατάσταση δικτύων νερού και παράλληλή συμμετοχή πεζοπόρου τμήματος με χρήση εργαλείων και επινοτιων πυροσβεστήρων..Η άσκηση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία Ευχαριστούμε θερμά τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κο Νάκο Δημήτριο,καθώς και όλες τις Εθελοντικές Οργανώσεις και τα μέλη τους για την άψογη συνεργασία και φιλοξενία τους κατά την διάρκεια της 3ήμερης άσκησης .« Μας δόθηκε η ευκαιρία να δουλέψουμε αλλά και να συνεργαστούμε κάτω από αντίξοες συνθήκες,με πολλές ομάδες για την αντιμετώπιση καταστροφών καθώς και στην Έρευνα & Διάσωση,σίγουρα κερδίσαμε πολλά από αυτή την συνεργασία και την άσκηση που μας έδωσε εμπειρία,τεχνογνωσία & δύναμη για να προσφέρουμε ακόμη πιο πολλά στο κοινωνικό σύνολο σε περιπτώσεις μαζικών καταστροφών. Όλα τα παραπάνω έχουν μεγαλύτερη αξία γιατί είχα την τιμή από την Ομοσπονδία να είμαι ο Διοικητής της 8ης Πανελλήνιας άσκησης. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη μου που μαζί ζήσαμε άλλη μια συναρπαστική εμπειρία ». δήλωσε ο Αρχηγός της Ε.Ο.Ε.Δ Τσιρόγλου Διονύσης.

2 3 4

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.