Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Επί ποδός η τροχαία για να μπει τάξη στους πεζοδρόμους του Αγρινίου

Επί ποδός η τροχαία για να μπει τάξη στους πεζοδρόμους του Αγρινίου

Μεγάλη κινητικότητα καταγράφεται από την Τροχαία Αγρινίου το τελευταίο διάστημα με στόχο να μπει τάξη στους πεζοδρόμους του Αγρινίου, να αντιμετωπιστεί η αυθαιρεσία και ανευθυνότητα οδηγών και να μην παρεμποδίζεται η ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών.

Η εικόνα σε πεζοδρόμους της πόλης, αναφορικά με τις παράνομες σταθμεύσεις, εμφανίζει σαφή βελτίωση κάτι που επιβεβαιώνουν και οι αριθμοί.

406 για παράδειγμα είναι οι παραβάσεις, από 1η Σεπτεμβρίου έως 15 Οκτωβρίου, για στάση-στάθμευση σε πεζοδρόμους που βεβαιώθηκαν στην περιοχή ευθύνης στη Διεύθυνση Ακαρνανίας και στη συντριπτική πλειοψηφία αφορούν το Αγρίνιο.

Είναι απαίτηση της τοπικής κοινωνίας η κίνηση των πεζών να γίνεται ανεμπόδιστα παντού, πολύ περισσότερο στους πεζοδρόμους.

Μιλώντας στο agrinionews.gr o διοικητής της Τροχαίας Αγρινίου, Αστυνόμος Α’ , Αλέξιος Αντωνίου σημειώνει πως «όσον αφορά την πόλη του Αγρινίου , διανύουμε μία ιδιαίτερη περίοδο καθώς βρίσκονται σε ισχύ στο κέντρο της πόλης , κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με αφορμή τις πρόσφατες πεζοδρομήσεις κεντρικών δρόμων και είμαστε σε άμεση συνεργασία με τον Δήμο Αγρινίου. Αρκετές παραβάσεις σημειώνονται καθημερινά σε αυτά τα σημεία και άμεσος στόχος της Υπηρεσίας μας , είναι η διασφάλιση του πρωταρχικού δικαιώματος των συμπολιτών μας για την ελεύθερη μετακίνηση τους».

Σύμφωνα με τον κ. Αντωνίου «η κουλτούρα κυκλοφοριακής αγωγής είναι μια σύνθετη διεργασία, που απαιτεί τη ενεργό συμμετοχή όλων μας και έτσι μπορεί να μειωθεί η παραβατικότητα στους νέους πεζοδρόμους».

Τονίζει εξάλλου πως η υπηρεσία σε καθημερινή βάση έχει έντονη παρουσία στο αστικό δίκτυο του Αγρινίου, περιπολώντας και εφαρμόζοντας τη νομοθεσία για την ελευθερία κίνησης των πολιτών.

Το Τμήμα τροχαίας Αγρινίου, καλύπτει μια από τις μεγαλύτερες εδαφικές περιοχές της Δυτικής Ελλάδος, με τοπική αρμοδιότητα που περιλαμβάνει όλη την περιφέρεια του Αστυνομικού Τμήματος Αγρινίου, καθώς και μεγάλα τμήματα των Εθνικών Οδών Αντιρρίου – Ιωαννίνων , Αγρινίου – Καρπενησίου, Αγρινίου – Θέρμου.

 Οι παραβάσεις στην περιοχή ευθύνης της Διεύθυνσης Ακαρνανίας, με τις περισσότερες να καταγράφονται στο Αγρίνιο, από 1η Σεπτεμβρίου έως 15 Οκτωβρίου 2020:

-16 για τάση  και στάθμευση σε θέση όπου βρίσκεται κεκλιμένο επίπεδο (ράμπα) διάβασης ΑμεΑ), σε ειδικούς χώρους στάθμευσης οχημάτων ΑμεΑ και σε χώρους στάθμευσης αποκλειστικά για συγκεκριμένο όχημα ΑμεΑ.
-4 για στάθμευση σε ειδικούς χώρους  οχημάτων ΑμεΑ, εντός υπαίθριων και υπόγειων χώρων στάθμευσης.
-406 για στάση-στάθμευση στις εισόδους και εξόδους των πεζόδρομων ως και πάνω σ’ αυτούς
-80 στάση και στάθμευση σε πεζοδρόμια πλατείες, ειδικά ερείσματα που προορίζονται, για πεζούς ως και ποδηλατοδρόμους.
-22 στάση και στάθμευση επάνω σε διαβάσεις πεζών και σε απόσταση μικρότερη από πέντε (5) μέτρα από αυτές
-99 για παράνομη κίνηση σε πεζόδρομους και πεζοδρόμια
-11 για ηχορύπανση, από θορύβους που προκαλούνται από τα πάσης φύσεως κυκλοφορούντα οχήματα

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.