Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

Επικουρικές συντάξεις: Αυξάνονται με το νέο ασφαλιστικό σύστημα

Επικουρικές συντάξεις: Αυξάνονται με το νέο ασφαλιστικό σύστημα

Ο υπουργός Εργασίας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, προανήγγειλε αυξήσεις και στις κύριες συντάξεις
Αύξηση στις επικουρικές συντάξεις προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, με το ύψος της αύξησης να υπολογίζεται κατά μέσο όρο στα 99,5 ευρώ, με βάση το νέο ασφαλιστικό σύστημα. Έως το τέλος του χρόνου, όπως ανέφερε ο υπουργός, θα δοθεί και η αναλογιστική μελέτη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Βρούτσης σημείωσε ότι θα υπάρξουν αυξήσεις και στις κύριες συντάξεις, για ασφαλισμένους από 33 χρόνια και πάνω και η αύξηση θα αφορά στο σύνολο των συνταξιούχων, αφού θα υπάρξει επανυπολογισμός.

«Θέλω να αποστείλω ένα μήνυμα, μετά τις αλλαγές με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση του Ιανουαρίου, η Ελλάδα αποκτά ένα από τα καλύτερα ασφαλιστικά συστήματα με απόλυτη βιωσιμότητα και απόλυτα διασφαλισμένο όσον αφορά την επάρκειά του αλλά και την απόδοσή του σε επίπεδο συντάξεων», τόνισε ο υπουργός Εργασίας, διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις. Επίσης, ο κ. Βρούτσης προανήγγειλε μόνιμο μηχανισμό στήριξης για τους χαμηλοσυνταξιούχους, κάνοντας, παράλληλα, γνωστό πως κάθε χρόνο θα ενισχύεται το Ασφαλιστικό με το 0,5% του ΑΕΠ. Όσον αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες με παράλληλη ασφάλιση τόνισε ότι θα πληρώσουν μία εισφορά.

Με ακρίβεια οι παραβάσεις και τα πρόστιμα

Ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι έγραψε την Παρασκευή μια υπουργική απόφαση, που αποτυπώνει με ακρίβεια τις παραβάσεις και τα πρόστιμα στο πλαίσιο προστασίας της εργασίας. «Θα επηρεάσει όλους τους εργαζόμενους της χώρας υπό την έννοια του προστατευτικού πλαισίου αλλά και όλες τις επιχειρήσεις της χώρας», τόνισε ο κ. Βρούτσης. «Ήταν χρέος και καθήκον μου», συνέχισε ο υπουργός εξηγώντας πως όλο αυτό το διάστημα αυτός και οι συνεργάτες του εργάζονταν γι’ αυτό, καταγράφοντας χρόνιες παθογένειες και στρεβλώσεις στο σύστημα ποινών και κυρώσεων που επιβάλλονταν σε επιχειρήσεις λόγω αβελτηρίας ή λαθών ή καταστρατήγησης εργατικής νομοθεσίας.

«Δεν είχε ασχοληθεί κανένας ποτέ και μετά από δέκα με δεκαπέντε χρόνια έρχεται πλέον αυτή η υπουργική απόφαση- νέα αρχιτεκτονική στο πλαίσιο κυρώσεων και προστίμων του εργατικού δικαίου», τόνισε, ξεκαθαρίζοντας πως από την 1η Ιανουαρίου 2020 όλες οι επιχειρήσεις της χώρας θα ξέρουν επ’ ακριβώς, εάν πραγματοποιήσουν κάποια παράβαση, τι πρόστιμο θα πληρώσουν.

πηγή: ethnos.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.