Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2021

Επιστολή Παπαναστασίου: «Μην επιτρέψετε την υποβάθμιση του Αστυνομικού Σταθμού Γαβαλούς»

Επιστολή Παπαναστασίου: «Μην επιτρέψετε την υποβάθμιση του Αστυνομικού Σταθμού Γαβαλούς»

astynomia34
«Επειδή στόχος όλων μας πρέπει να είναι η βελτίωση των υπηρεσιών, προς όφελος του πολίτη, παρακαλώ να μην επιτρέψετε τη μεταφορά της γραμματείας του Αστυνομικού Σταθμού Γαβαλούς εκτός ορίων του Δήμου μας, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται η καθημερινότητα των δημοτών και να δυσχεραίνεται η εμπέδωση εμπιστοσύνης στη σχέση κράτους – πολίτη» .
Αυτή την έκκληση απευθύνει ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου σε επιστολή του στoν Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, στον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νικόλαο Τόσκα, στον Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας, Στρατηγό, Κων/νο Τσουβάλα και Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας, Αδαμάντιο Μητρόπουλο
Ο δήμαρχος Αγρινίου στην επιστολή αναφέρει πως με την αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών, στην οποία έχει προχωρήσει η κυβέρνηση, έγιναν σημαντικές αλλαγές στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδικότερα, το αστυνομικό τμήμα Γαβαλούς, αρχικά μετατράπηκε σε αστυνομικό σταθμό και τώρα υποβαθμίζεται περαιτέρω. Πρόκειται να μεταφερθεί η γραμματεία και να μετακινηθούν 4-5 άτομα στο Αιτωλικό του Δήμου Μεσολογγίου.
Διευκρινίζει ότι η Γαβαλού ανήκει στο Δήμο Αγρινίου και δεν υπάρχει καμία συγκοινωνιακή σύνδεσή της με το Αιτωλικό. Κατά συνέπεια, οι δημότες Αγρινίου που κατοικούν στη Γαβαλού και στις άλλες κοντινές δημοτικές και τοπικές κοινότητες, θα πρέπει και για την πιο απλή διαδικασία (έκδοση ταυτότητας κ.λ.π.) να μετακινούνται ( ; ) στο αστυνομικό τμήμα Αιτωλικού, κάτι που είναι αυτονόητα οξύμωρο.
Εξίσου απαράδεκτο χαρακτηρίζει, ο δήμαρχος Αγρινίου, το γεγονός ότι διοικητικά ο αστυνομικός σταθμός Γαβαλούς υπάγεται στην Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας ενώ θα έπρεπε, ως δημοτική κοινότητα του Δήμου Αγρινίου, να υπάγεται στην Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.