Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

Επίθεση με βιτριόλι: εκστρατεία από Έλληνες σε όλο τον κόσμο για τη στήριξη της Ιωάννας από το Λουτρό

Επίθεση με βιτριόλι: εκστρατεία από Έλληνες σε όλο τον κόσμο για τη στήριξη της Ιωάννας από το Λουτρό

Μεγαλώνει το κύμα συμπαράστασης στην 34χρονη Ιωάννα από το Λουτρό Αμφιλοχίας που δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι σε μια ιστορία που συγκλόνισε τη χώρα το 2020.

Η στήριξη μάλιστα λαμβάνει και έμπρακτη μορφή καθώς Έλληνες απ’ όλο τον κόσμο κινητοποιούνται μέσω της ειδικής διαδικτυακής πλατφόρμας του Gofundme ώστε να συγκεντρωθούν δωρεές για να πραγματοποιηθούν τα χειρουργεία αποκατάστασης που θα χρειαστεί στο μέλλον η άτυχη γυναίκα. Ήδη έχουν γίνει πολλές δωρεές,

Η επιχειρηματίας και γνωστή παρουσιάστρια Ανίτα Ναθαναήλ ,που έλαβε την πρωτοβουλία,  καλεί όσους θέλουν να συνεισφέρουν οικονομικά στην 34χρονη.

Σημειώνει χαρακτηριστικά πως «κανείς δε γνωρίζει αν η Ιωάννα θα λάβει στο μέλλον κάποια αποζημίωση για αυτήν την περιπέτεια της υγείας της δίχως τέλος.

Εξακολουθεί όμως μέχρι σήμερα να πορεύεται χωρίς καμιά οικονομική βοήθεια και αυτό είναι τουλάχιστον θλιβερό».

Το μήνυμα-κάλεσμα της Αννίτας Ναθαναήλ

Στις 20 Μαΐου 2020 η Ιωάννα Παλιοσπύρου πήγαινε στη δουλειά της όταν μια άγνωστη γυναίκα που της είχε στήσει καρτέρι, της έριξε μεγάλη ποσότητα βιτριόλι στο πρόσωπό της.

Στην συνέχεια η Ιωάννα πέρασε 3 μήνες στο νοσοκομείο παλεύοντας για τη ζωή της.

Η Ιωάννα έχει σοβαρά εγκαύματα στο 94% του προσώπου της και σημαντικές βλάβες στο λαιμό της και στα δύο χέρια της και έχει υποστεί ήδη 7 μεγάλες χειρουργικές επεμβάσεις.

Οι γιατροί εκτιμούν ότι θα χρειαστεί περισσότερες από 30 επιπλέον χειρουργικές επεμβάσεις για να επανακτήσει την λειτουργικότητα της και ότι εξακολουθεί να έχει πολύ μακρύ δρόμο μέχρι την ίαση.

Παράλληλα όμως, εξακολουθεί να βιώνει βασανιστικούς πόνους τόσο στο σώμα της όσο και στην ψυχή της εδώ και μήνες..

Δεν είναι σε θέση να εργαστεί και απαγορεύεται να εκτίθεται στο φως του ηλίου. Χρειάζεται οικονομική βοήθεια για να ξεπεράσει αυτές τις δυσκολίες και να παραμείνει θετική.

Οποιαδήποτε δωρεά, ανεξάρτητα από το πόσο μικρή ή μεγάλη θα ήταν πολύ σημαντική για την ίδια και την οικογένειά της.

Οι δωρεές θα καλύψουν κάποιες ιατρικές της ανάγκες όπως φάρμακα, αλοιφές, καθώς και ειδικά σχεδιασμένες μάσκες προσώπου και ενθέματα εξειδικευμένα για τη βελτίωση ουλών και μοσχευμάτων αλλά και για την κάλυψη των εξόδων διαβίωσής της.

Σε δεύτερο χρόνο ίσως χρειαστεί να ταξιδέψει στο εξωτερικό σε εξειδικευμένα ιατρικά κέντρα αποκατάστασης.

Η Ιωάννα χρειάζεται βοήθεια από όλους μας, τόσο τους Έλληνες της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού.

Για το λόγο αυτό, εκτός από τους προσωπικούς τραπεζικούς της λογαριασμούς που έχω συμπεριλάβει, δημιουργήθηκε και μία παγκόσμια εκστρατεία μέσα από την γνωστή και αναγνωρισμένη πλατφόρμα του Gofundme που απευθύνεται και σε όλόκληρο τον Ελληνισμό εκτός των συνόρων.

Κανείς δε γνωρίζει αν η Ιωάννα θα λάβει στο μέλλον κάποια αποζημίωση για αυτήν την περιπέτεια της υγείας της δίχως τέλος.

Εξακολουθεί όμως μέχρι σήμερα να πορεύεται χωρίς καμιά οικονομική βοήθεια και αυτό είναι τουλάχιστον θλιβερό. Όμως, όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά στην ζωή της.

Μία μικρή συνεισφορά, έστω και λίγων ευρώ από τον καθένα μας μπορούν να επισπεύσουν την ίαση της και να την κάνουν να νιώσει την αγάπη και την στήριξη που τόσο έχει ανάγκη.

Οι δωρεές σας μπορούν να γίνονται μέσω της πλατφόρμας του Gofundme:

https://www.gofundme.com/f/helpforioanna…

Διαφορετικά μπορείτε να κάνετε Google: HelpforIoanna

Μόλις ενημερωθήκαμε ότι κατόπιν ειδικής αίτησης στο gov.gr, προσεχώς ο κόσμος θα μπορεί να κανει κατάθεση και σε κάποιον ειδικό λογαριασμό εδώ στην Ελλάδα.

Αποσύραμε για το λόγο αυτό τους τραπεζικούς της λογαριασμούς, μέχρι την δημιουργία του ειδικού λογαριασμού στήριξης για την Ιωάννα.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για κάθε ευρώ που θα δαπανήσετε για την Ιωάννα μας. Καλή χρονιά σε όλους!

Αννίτα

Η Ιωάννα εκφράζει τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη της

Για την παγκόσμια εκστρατεία αγάπης στο πρόσωπο της άτυχης Ιωάννας Παλιοσπύρου, η οποία την περασμένη Άνοιξη δέχτηκε φριχτή επίθεση με βιτριόλι από μια 36χρονη, μίλησε στο protothema.gr ο δικηγόρος της, κ. Νίκος Αλεξανδρής.

Η Ιωάννα εκφράζει μέσω του δικηγόρου της, τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη της προς τον κόσμο, αλλά και προς την Αννίτα Ναθαναήλ που πήρε την πρωτοβουλία να ξεκινήσει την εκστρατεία αυτή και να βοηθήσει την νεαρή κοπέλα.

«Ήταν μία πρωτοβουλία της κ. Ναθαναήλ να βοηθήσει την Ιωάννα, η οποία ήρθε σε επαφή με την ίδια και την οικογένειά της και δέχθηκαν με χαρά την κίνηση αυτή. Η Ιωάννα είναι συγκινημένη από την πρωτοβουλία της κ. Ναθαναήλ, την οποία και ευχαριστεί για την προσπάθεια συγκεντρώσεως των χρημάτων ενόψει των δύσκολων χειρουργείων αποκαταστάσεως που έχει για τα επόμενα χρόνια της ζωής της. Η ψυχολογική κατάσταση της κοπέλας δεν είναι καλή εξαιτίας του γεγονότος ότι το Θριάσειο νοσοκομείο έχει γίνει νοσοκομείο covid με αποτέλεσμα να πηγαίνει πίσω η πορεία της αποκαταστάσεώς της», είπε στο protothema.gr ο κ. Νίκος Αλεξανδρής.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.